single
[6]
209041

Slovenske odbojkarice na svetovnem pokalu v četrtfinalu klonile proti Nemčiji

Avtor: Aljaž Pirnat
16. 11. 2023, 16.53

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je na svetovnem pokalu v Egiptu izgubila četrtfinale z Nemčijo z 1:3 (-12, 25, 19, 19) in tako končala nastope na tekmovanju. S tem je tudi ostala brez možnosti za vozovnico na paraolimpijske igre v Parizu 2024, ki jo bo v Egiptu dobila najboljša na igre še neuvrščena ekipa.

Slovenke so v predtekmovanju v Kairu dvakrat zmagale (Ukrajina in Nizozemska) in doživele dva poraza, proti Kanadi in Braziliji. V četrtfinalu pa je za tekmice dobila nemško vrsto, ki pa je bila danes premočan nasprotnik, da bi se Slovenke prebile v polfinale.

V Egiptu si bo vozovnico za paraolimpijske igre priigrala najvišje uvrščena reprezentanca, ki si še ni zagotovila nastopa v Parizu. Tja so že uvrščene Francija, Brazilija, Italija, ZDA in Kitajska. Eno mesto na turnirju bodo zapolnile še afriške prvakinje.

Kljub porazu v četrtfinalu ima Slovenija še eno možnost za uvrstitev v Pariz; prihodnje leto bo zadnji kvalifikacijski turnir, na katerem bo zmagovalka dobila zadnjo vozovnico za največje tekmovanje športnikov invalidov. Na igrah v Parizu bo sicer nastopilo samo osem ekip.

Slovenija je doslej trikrat igrala na igrah. Leta 2004 v Atenah in v Pekingu štiri leta pozneje so slovenske odbojkarice zasedle četrto mesto, leta 2012 pa so bile v Londonu šeste. Na nedavnem evropskem prvenstvu so bile druge, prvakinje Italijanke so si že zagotovile vozovnico za Pariz.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več