KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[6]
192825

Slovenske odbojkarice na mivki na Nizozemskem do drugega mesta

Avtor: Kenny Jan
18. 5. 2023, 20.36

Slovenske odbojkarice na mivki so sezono pokala narodov sklenile v finalu turnirja v nizozemskem Apeldoornu, kjer so se pomerile s favoriziranimi gostiteljicami, ki so bile boljše z 2:0 v zmagah.

Slovenke so si pot proti finalu začele tlakovati z dvema zmagama proti Estonkam, dvoboj za uvrstitev na najvišja mesta pa so potrdile še brez izgubljenega niza proti ciprskima dvojicama.

Slovenke so v finalu pričakale Nizozemke. Živa Javornik in Maja Marolt sta proti nizozemski navezi Emy van Driel/Brecht Piersma izgubili z 0:2 (-7, -17), Anja Maček in Tajda Lovšin pa proti Katji Stan in Raisi Schoon z 0:2 (-15, -9).

“V finalu je bil cilj, da se tekmicam dostojno upiramo. Nizozemke na svetovni jakostni lestvici namreč spadajo v sam vrh, medtem ko si mi šele nabiramo prave izkušnje. Živa in Maja sta proti tako kakovostnim tekmicam igrali prvič. Težko je bilo začeti, a nato se je skozi tekmo našlo tudi kakšno obdobje, v katerem sta prikazali igro, s katero sta lahko konkurenčni tej visoki ravni. To je tudi tisto, kar smo iskali,” je dejal trener Martin Satler.

“Všeč mi je, da so bila dekleta, tudi Anja in Tajda, določen del tekme dostojne tekmice. Tudi slednji sta namreč vmes našli ritem, v katerem je treba igrati proti takšnim ekipam. Seveda v tem trenutku tega še nismo sposobni razgrniti na celoten čas tekme, a celoten nastop lahko ocenimo kot zelo dober in ki vliva veliko upanja za naslednja tekmovanja,” je še dodal Satler.

Pokal narodov v odbojki na mivki je del kvalifikacij za olimpijske igre v Parizu prihodnje poletje. To tekmovanje reprezentancam, ki si uvrstitve ne bodo zagotovile z dovolj visoko uvrstitvijo na svetovni jakostni lestvici, omogoča, da vseeno uresničijo olimpijske sanje. Turnir v Apeldoornu te sicer še ne prinaša, saj se bodo vstopnice za nastope v francoski prestolnici delile šele po zaključku pokala narodov, ki bo prihodnje leto.

Nizozemska si je z zmago priigrala nastop na finalnem turnirju pokala narodov, prizorišče in termin pa še nista znana.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več