single
[6]
126875

Slovenske odbojkarice do druge zaporedne zmage

Avtor: Kenny Jan
28. 5. 2021, 19.47

Slovenske odbojkarice so v srebrni evropski ligi vknjižile že drugo zmago. Tokrat so gladko s 3:0 (14, 13, 16), premagale Luksemburg.

Slovenske odbojkarice so drugo tekmo srebrne evropske lige začele v precej spremenjeni zasedbi. Na igrišče so se podale Eva Pogačar, Nika Markovič, Žana Zdovc Šporer, Naja Boisa, Sara Đukić, Brina Bračko in Anja Mazej. V uvodu so dekleta z dobrimi začetnimi udarci Markovičeve, ki je vršila pritisk nad Luksemburžankami, povedle s 6:3. Domačinke pa se niso predale in izenačile na deseti točki. Sledil je niz petih slovenskih točk, Bračkova je dobro servirala, Đukićeva pa je bila uspešna v napadu in bloku. Pri vodstvu Slovenije s 17:11 je luksemburški selektor zahteval že svoj drugi odmor, a to ni vplivalo na potek niza, ki ga je z uspešnim napadom za 25:14 zaključila Bračkova.

Luksemburgu je uspelo osvojiti prvi dve točki v drugem nizu, a vodstvo ni dolgo trajalo. Zdovc Sporerjeva je z močnim začetnim udarcem izid izenačila na tretji točki, z uspešnim napadom Boise pa so Slovenke povedle s 4:3. Pogačarjeva je dobro razigrala svoje soigralke, v napadu pa so bile praktično nezaustavljive Markovičeva, Đukićeva in Boisa. V igro je za kratek čas vstopila tudi Lina Winkler. Prvo zaključno žogo je s točko neposredno z začetnim udarcem izkoristila Đukićeva (25:13).

Tudi v tretjem nizu so naše odbojkarice narekovale ritem igre. Mazejeva je z borbeno igro dobro reševala žoge v polju, njene soigralke pa so bile učinkovite v napadu. Mirta Velikonja Grbac, ki je začela niz namesto Bračkove, je z dobrimi začetnimi udarci – dosegla je kar štiri ase, popeljala Slovenijo do vodstva z 12:6. Luksemburžanke niso uspele najti rešitve za razigrane Slovenke. Njihov selektor je pri izidu 20:12 v korist naših deklet izkoristil še svoj drugi odmor. Po delnem izidu 4:1 je po prekinitvi posegel tudi naš strateg Gregor Rozman, naša dekleta pa so na koncu slavila s 25:16.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več