single
[3]
141880

Slovenske košarkarice s porazom otvorile kvalifikacije za EP 2023

Avtor: Rene Vidmar
11. 11. 2021, 22.00

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je v 1. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 izgubila s Turčijo z 62:78 (14:27, 20:46, 38:64).

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je s porazom začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2023. Neuspeh ni tragičen, saj so Slovenke nastopile močno oslabljene, hkrati pa v teh kvalifikacijah nimajo imperativa zmage, saj so že uvrščene na prvenstvo, ki ga bosta skupaj organizirali Slovenija in Izrael.

Evropsko prvenstvo bo potekalo ob 15. do 25. junija 2023 v Celju, Kopru in Ljubljani, kjer bodo tudi zaključni boji za medalje. Na prvenstvu bo nastopilo šestnajst reprezentanc, Slovenija in Izrael sta že uvrščeni, za preostalih štirinajst mest pa se poteguje 38 ekip. Slovenija ima v skupini D še Poljsko in Albanijo, pri kateri bo gostovala to nedeljo ob 18. uri.

Novi strateg Slovenije, grški strokovnjak Georgios Dikeulakos, ki je po sedmih uspešnih letih nasledil Damirja Grgića, na Kodeljevem zaradi poškodb ni mogel računati na dve ključni igralki pod košema, prvo strelko reprezentance Evo Lisec in Tino Trebec, manjkali pa sta tudi Annamaria Prezelj in Shante Evans, ki je zaključila reprezentančno kariero.

Temu primerno se je odvijala tekma. Turkinje so zlahka gospodarile pod obročema (40:29), ob bistveno bolj motivirani igri pa so tudi brez težav hitro prišle do visoke prednosti. Prvo četrtino so dobile s 27:14, po drugi, ko so Slovenke potrebovale skoraj osem minut za prvi koš, pa so na odmor odšle z 26 točkami prednosti.

Slovenija je Turčijo premagala na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji z 72:47, tokrat pa so se gostje oddolžile z obrestmi. V drugem delu so mirno nadzorovale potek dogodkov na terenu in zasluženo prišle do uvodne zmage.

Najboljša posameznica pri Sloveniji je bila Teja Oblak z 21 točkami, po osem pa so jih dosegle Aleksandra Krošelj, Teja Goršič in Tina Jakovina.

Vir: STA

Foto: Photo by Matic Ritonja / Sportida

Zadnje video vsebine

1

Omić: Vrnil sem se v najlepšo dvorano (VIDEO)...Več

2

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več