single
[3]
193271

Slovenske košarkarice pred domačim EuroBasketom dvakrat s Hrvaticami

Avtor: Blaž Magdič
23. 5. 2023, 12.26

Slovenske košarkarice v Podčetrtku nadaljujejo s pripravami na junijsko evropsko prvenstvo. Že v torek in sredo jih čakata nova preizkusa trenutne pripravljenosti. V Podčetrtku in Mengšu se bodo pomerile proti hrvaški izbrani vrsti. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri, neposredni prenos vas čaka na Šport TV.

Na treningih v Podčetrtku se je ekipi priključila Sara Vujačić, s polno močjo vadi Hana Ivanuša, počasi pa z ekipnimi treningi začenja Aleksandra Krošelj. Izven pogona sta trenutno Mojca Jelenc in Tina Cvijanovič. #rakete se v pripravljalnih obdobjih redno srečujejo s hrvaško izbrano vrsto. Tako sta se reprezentanci pomerili pred evropskima prvenstvoma leta 2017 in 2019, pripravljalno tekmo pa sta odigrali tudi lanskega junija. Vse skupaj sta se srečali štirikrat, na treh dvobojih pa so bile uspešnejše Slovenke.

“Lahko rečemo, da na treningih trenutno delamo s tremi sklopi igralk. Nekaj jih ima težave s poškodbo in vadijo po prilagojenem programu, druge so se ekipi priključile pred časom in počasi lovijo pravo formo in tretje, ki so prisotne od samega začetka in so že v nekem ritmu treninga. Vsekakor je poudarek na treningih na tem, da iz vsake posameznice skušamo izvleči njen maksimum,” je za KZS povedal selektor Georgios Dikaioulakos.

“Nekatere izmed igralk preizkušamo tudi v vlogah, ki jih do sedaj morda niso bile toliko vajene. Pred nami sta novi dve pripravljalni tekmi. Želimo si, da elemente, ki že delujejo v igri stabiliziramo ter hkrati odpravljamo napake in preizkušamo tudi že določene nove stvari,” je dodal grški strateg.

Do začetka EuroBasketa, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Ljubljana in Tel Aviv, so sicer še dobri trije tedni. Slovenke bodo na domačem evropskem prvenstvu igrale v skupini C skupaj z Nemčijo, Veliko Britanijo in Francijo. #rakete bodo vse tekme skupinskega dela v Stožicah igrale ob 18. uri. Uvodno tekmo bodo odigrale prvi dan prvenstva, ko se bodo v četrtek, 15. junija srečale z Veliko Britanijo, dan kasneje jih čaka dvoboj z Nemčijo, nato pa se bodo po dnevu premora v nedeljo, 18. junija pomerile še s Francijo.

Pripravljalna tekma, Slovenija – Hrvaška, 17.55 na Šport TV 1.

 

Foto: Sportida.com
Vir: KZS

Zadnje video vsebine

1

Dallas s 50 točkami naskoka razbil Utah, Dončić znova do trojnega dvojčka (VIDEO)...Več

2

Najboljši podajalec lige: Presenetilo me je, 9 asistenc je res veliko! (VIDEO)...Več

3

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več