single
[3]
192711

Slovenske košarkarice odločne: V sredo bomo pokazale več zmagovalnega naboja

Avtor: Klemen Verlič
17. 5. 2023, 11.10

Slovenske košarkarice so v Celju začele turnejo pripravljalnih tekem za junijski domači EuroBasket. Za uvod so se pomerile z madžarsko izbrano vrsto, ki je dvoboj dobila s 87:64. "Rakete" in Madžarke bodo na parket znova stopile že v sredo. Povratni dvoboj bodo ob 18. uri odigrale v Slovenskih Konjicah.

Selektor Georgios Dikaioulakos je na tekmi proti Madžarski lahko računal na enajst košarkaric. Aleksandra Krošelj, Mojca Jelenc in Hana Ivanuša namreč vadijo po prilagojenem programu, odsotna pa je tudi Tina Cvijanovič. Vsem enajstim je namenil priložnost za igro, v uvodnih minutah pa je na parket poslal Tejo Oblak, Zalo Friškovec, Ajšo Sivka, Evo Lisec in Laro Kozina Bubnič.

Prvi koš na tekmi je sicer s trojko dosegla Eva Lisec, a kot se je izkazalo kasneje, je bilo to edino vodstvo Slovenk na tekmi. #rakete so do sredine prve četrtine še držale korak s tekmicami, nato pa so si Madžarke že priigrale prvo višjo prednost. Predvsem po zaslugi odličnega meta za tri točke, v prvih desetih minutah so zadele šest trojk, so uvodno četrtino dobile 28:18.  Drugi del igre je imel podoben scenarij. Uvodni nalet slovenskih košarkaric so gostje hitro ustavile ter v nadaljevanju prednost še poviševale in na odmor odšle s prednostjo 47:28.

Začetek tretje četrtine je bil veliko bolj obetaven. #rakete so v obrambi zaigrale agresivnejše, steklo pa jim je tudi v napadu. S serijo košev so se približale na 43:52, a so Madžarke lovljenje Slovenk ustavile s svojim najmočnejšim orožjem. Znova so začele zadevati za tri točke in z dvanajsto trojko na tekmi po tridesetih minutah igre znova ušle na 67:50. Gostjam je z 20:14 pripadlo tudi zadnjih deset igre, kar je pomenilo končno zmago 87:64.

Pri Sloveniji so se med strelke vpisale vse igralke razen Blaže Čeh, le Teja Oblak (13 točk) in Zala Friškovec (12) pa sta bili dvomestni.

“Pred nami je še veliko trdega dela, tega se po današnji tekmi še bolj zavedamo, a hkrati vemo, da je to šele začetek priprav in da imamo še precej rezerv, saj so nosilke igre, Oblak, Lisec in Friškovec, opravile komaj nekaj treningov. Ne morem biti zadovoljen z igro v obrambi, predvsem mlajših igralk. Vem, da so neizkušene, a so v reprezentanci, zato bodo morale pokazati več,” je po tekmi dejal selektor slovenske reprezentance Georgios Dikaioulakos.

“Čeprav rezultat ni bil v prvem planu, saj smo šele na začetku priprav, smo tudi same pričakovale nekoliko boljšo predstavo. Vidi se, da nismo bile v polni postavi, da imamo cel kup nekih manjših poškodb, a na srečo je do prvenstva še dovolj časa, da popravimo te napake. Prepričana sem, da bomo že jutri v Slovenskih Konjicah pokazale več energije in zmagovalnega naboja ter bile bolj enakovredne tekmice,” pa je po porazu dodala Zala Friškovec.

Slovenke in Madžarke bodo na parket znova stopile že v sredo. Povratni dvoboj bodo ob 18. uri odigrale v Slovenskih Konjicah. Tudi ta tekma bo v neposrednem prenosu na Šport TV.

Slovenija – Madžarska ob 17.55 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com
Vir: KZS

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več