šport TV 1 logo
11:30
Milan - Torino Serie A
šport TV 2 logo
12:30
Vrhunci 25. kola Ligue 1
šport TV 3 logo
12:00
Magdeburg - Leipzig Bundesliga

Slovenske biatlonke na sprint brez visokih pričakovanj

Avtor: Klemen Verlič
14. 2. 2020, 09.39

V Anterselvi se bo ob 14.45 z ženskim sprintom na 7,5 km nadaljevalo biatlonsko svetovno prvenstvo. V ženski konkurenci so v mladi slovenski ekipi pričakovanja nizka in dekleta se bodo na tekmo podala po večini zgolj z osebnimi cilji, kjer na prvem mestu še vedno ostaja želja po prvih letošnjih točkah svetovnega pokala.

Slovenske barve bodo ob odsotnosti obolele Polone Klemenčič branile Lea Einfalt, Nina Zadravec in Nika Vindišar. Einfaltova in Vindišarjeva sta vzdušje na SP že doživeli v četrtek, ko sta nastopili v mešani štafeti.

Krog favoritov za zmago je v ženski konkurenci zelo širok. Nesporno so v ožjem krogu favoritinj Norvežanka Tiril Eckhoff, Italijanki Dorothea Wierer in Lisa Vittozzi, ob dobrem streljanju pa tudi Nemka Denise Herrmann in Finka Kaisa Mäkäräinen ter Francozinji Justine Braisaz in Julia Simon.

Slovenski navijači, teh je ob promociji SP Pokljuka 2021 v Italiji kar nekaj, pa že čakajo soboto. Takrat bo na sporedu moški sprint na 10 km, tudi z Jakovom Fakom, ki ob dobrem streljanju in materialu nedvomno sodi v širši krog tekmovalcev, ki se lahko potegujejo za najvišja mesta.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več