šport TV 1 logo
22:00
Slovenija - Ukrajina IIHF SP divizije 1 2014
šport TV 2 logo
21:30
Juventus - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
21:00
St. Etienne - PSG Ligue 1

Slovenske biatlonke na sprint brez visokih pričakovanj

Avtor: Klemen Verlič
14. 2. 2020, 09.39

V Anterselvi se bo ob 14.45 z ženskim sprintom na 7,5 km nadaljevalo biatlonsko svetovno prvenstvo. V ženski konkurenci so v mladi slovenski ekipi pričakovanja nizka in dekleta se bodo na tekmo podala po večini zgolj z osebnimi cilji, kjer na prvem mestu še vedno ostaja želja po prvih letošnjih točkah svetovnega pokala.

Slovenske barve bodo ob odsotnosti obolele Polone Klemenčič branile Lea Einfalt, Nina Zadravec in Nika Vindišar. Einfaltova in Vindišarjeva sta vzdušje na SP že doživeli v četrtek, ko sta nastopili v mešani štafeti.

Krog favoritov za zmago je v ženski konkurenci zelo širok. Nesporno so v ožjem krogu favoritinj Norvežanka Tiril Eckhoff, Italijanki Dorothea Wierer in Lisa Vittozzi, ob dobrem streljanju pa tudi Nemka Denise Herrmann in Finka Kaisa Mäkäräinen ter Francozinji Justine Braisaz in Julia Simon.

Slovenski navijači, teh je ob promociji SP Pokljuka 2021 v Italiji kar nekaj, pa že čakajo soboto. Takrat bo na sporedu moški sprint na 10 km, tudi z Jakovom Fakom, ki ob dobrem streljanju in materialu nedvomno sodi v širši krog tekmovalcev, ki se lahko potegujejo za najvišja mesta.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več