pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lecce - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Metz - Marseille Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Lyon - PSG Ligue 1

Slovenske biatlonke na sprint brez visokih pričakovanj

Avtor: Klemen Verlič
14. 2. 2020, 09.39

V Anterselvi se bo ob 14.45 z ženskim sprintom na 7,5 km nadaljevalo biatlonsko svetovno prvenstvo. V ženski konkurenci so v mladi slovenski ekipi pričakovanja nizka in dekleta se bodo na tekmo podala po večini zgolj z osebnimi cilji, kjer na prvem mestu še vedno ostaja želja po prvih letošnjih točkah svetovnega pokala.

Slovenske barve bodo ob odsotnosti obolele Polone Klemenčič branile Lea Einfalt, Nina Zadravec in Nika Vindišar. Einfaltova in Vindišarjeva sta vzdušje na SP že doživeli v četrtek, ko sta nastopili v mešani štafeti.

Krog favoritov za zmago je v ženski konkurenci zelo širok. Nesporno so v ožjem krogu favoritinj Norvežanka Tiril Eckhoff, Italijanki Dorothea Wierer in Lisa Vittozzi, ob dobrem streljanju pa tudi Nemka Denise Herrmann in Finka Kaisa Mäkäräinen ter Francozinji Justine Braisaz in Julia Simon.

Slovenski navijači, teh je ob promociji SP Pokljuka 2021 v Italiji kar nekaj, pa že čakajo soboto. Takrat bo na sporedu moški sprint na 10 km, tudi z Jakovom Fakom, ki ob dobrem streljanju in materialu nedvomno sodi v širši krog tekmovalcev, ki se lahko potegujejo za najvišja mesta.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več