šport TV 1 logo
11:55
Slovenija - Romunija Socca World Cup
šport TV 2 logo
12:30
Roma - Cagliari Serie A
šport TV 3 logo
11:30
Minsk - Ribnica, druga tekma Kvalifikacije za EHF pokal

Slovenska malonogometna reprezentanca samozavestno na svetovno prvenstvo

Avtor: Blaž Magdič
10. 10. 2019, 13.23

V torek je na Kodeljevem potekal še zadnji zbor slovenske malonogometne reprezentance, preden se ta poda na svetovno malonogometno prvenstvo Socca World Cup 2019 na Kreto. Fantje potujejo v Grčijo v petek, v soboto pa se začnejo že prve tekme prvenstva. Slovenijo bomo na prvi skupinski tekmi spremljali v ponedeljek, 14. oktobra, ob 13. uri, ko se bo pomerila proti reprezentanci Pakistana. Vse tekme Slovenije bo v živo prenašal Šport TV.

Igralci so se v preteklem mesecu in pol dobili na nekaj treningih in dveh prijateljskih tekmah. Selektor Miran Vovk je že na prvem treningu napovedoval, da bo sestava reprezentance močna. “V vsakem primeru smo močni, bo pa veliko odvisno tudi od kakovosti nasprotnikov, ki jih zelo malo poznamo. Mislim, da se je pokazalo, da bomo imeli zelo homogeno reprezentanco brez velikih zvezdnikov, kar je s stališča vodenja zelo dobro. Tako bomo pokazali naš karakter, našo trmo, naše srce in mislim, da bo to dovolj, da bomo premagovali tudi boljše nasprotnike,” je poudaril Vovk.

Igralec Jure Kandare je po treningu spregovoril o cilju uvrstitve in odnosih v reprezentanci: “Mislim, da smo se glede na malo število treningov dobro ujeli, nekateri se poznamo že od lani, nekateri igralci so novi, vendar je kemija v reprezentanci odlična. Upam, da pridemo čim dlje, po tihem pa računamo tudi na kakšno medaljo.”

Sama organizacija potovanja na svetovno prvenstvo je za Slovensko malonogometno zvezo velik zalogaj. “Za organizacijo poskrbimo sami, sami delamo tudi na pridobivanju sredstev, da nam tisti, ki verjamejo v našo zgodbo, pomagajo,” je sporočil predsednik Peter Pust in dejal, da upa na povezovanje z Nogometno zvezo Slovenije, ki bi spoznala, da SMZ dela na populaciji in promociji čedalje bolj rastočega rekreativnega nogometa v Sloveniji.

Prenosi svetovnega prvenstva ekskluzivno na Šport TV. Prvič že v soboto ob 9.55 na Š2, Slovenija bo prvič na delu v ponedeljek.

 

Vir: SMZ
Foto: Aleš Cipot

Priporočamo še

1

VIDEO: Sanjska sezona Tima Gajserja...Več

2

700 razlogov, zakaj oboževati ali sovražiti Cristiana Ronalda...Več

3

Naj se Melodrama nadaljuje!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Vratar Žiga Frelih v zadnjih sekundah zabil za točko Zaprešića...Več

2

VIDEO: Dončić s finto med nogama poslal Antetokounmpa “na burek”...Več

3

VIDEO: Slovenski malonogometaši pokazali, kako se poje himno...Več