single
[15]
172931

Slovenska deskarka v novo sezono s spomini na medaljo

Avtor: Kenny Jan
13. 10. 2022, 09.57

Slovenska deskarka Gloria Kotnik je v Pekingu spisala najlepše poglavje v karieri, potem ko je v četrtem poskusu osvojila bronasto olimpijsko kolajno. Sprejela jo je čustveno, v solzah sreče, v novo sezono pa odhaja predvsem na podlagi teh občutkov, zvrhane mere motivacije ter mentalnega preskoka v zadnjih letih.

Ob spominu na Peking ter nenadejano kolajno v paralelnem veleslalomu se ji oči še kdaj orosijo. Tokrat ob pogovoru z mediji ob predstavitvi reprezentanc Smučarske zveze Slovenije v Planici sicer ne, vseeno pa še naprej čustveno dojema dosežek izpred osmih mesecev: “Res je bilo sanjsko. Zdaj drugače čutim, kar mi je uspelo doseči. Drugače gledam na vse, kot sem takrat tik po uspehu. Zdaj res toliko bolj cenim ta dosežek,” je uvodoma dejala 33-letnica. “Ob posnetkih, ki jih gledam, ali ko govorim o tem, me še vedno preplavijo čustva. Je res velika stvar. Nekaj, kar sem si želela kot otrok. Ko ti enkrat to uspe in to v takšnih okoliščinah, je vse skupaj še toliko bolj čustveno.”

Po premoru zaradi materinstva se je vrnila na tekmovališča in nato ravno na najpomembnejši tekmi po zahtevnem obdobju s poškodbami v zadnjih letih dosegla vrhunec kariere. “Mislim, da je moje deskanje na vrhunski ravni že nekaj časa, so pa bile težave drugje. Predvsem zdravstvene, kar je posledica preobremenjenosti. Naredila sem velik mentalni preskok, kar sem uspela prenesti v prejšnjo sezono in upam, da bom to obdržala tudi v naslednjih,” pravi slovenska deskarka, ki jo prve tekme svetovnega pokala čakajo v Livignu na začetku decembra.

Zaradi palete različnih občutkov si vseeno ne nalaga večjega pritiska pred novim tekmovalnim obdobjem. Želi si, da bi sproščenost iz lanske sezone prenesla v novo: “Vem, kaj je moje delo, vem, kaj so moji cilji in delala bom za to, da jih dosežem,” je iskrena. “Lani je bil položaj zelo specifičen, saj sem se vračala po porodniški odsotnosti. Letos je načrt oddelati celotno sezono 100-odstotno, seveda pa vedno obstajajo možnosti, da vse ne bo šlo tako gladko. Upam, da bo tako, kot mora biti.”

Cilji so visoki, vrhunec zime pa bo svetovno prvenstvo v Gruziji, natančneje v Bakurianiju med 19. februarjem in 5. marcem: “V Gruziji sem že tekmovala. Okolje, sneg in vse tam mi zelo ustreza, zato se že veselim prvenstva.” Veseli se tudi domače tekme svetovnega pokala na Rogli, ki prihaja 15. marca. Priprave na zimo so bile dobre z izjemo virusov, ki radi napadejo najmlajše v vrtcih: “Nekaj bolezni je bilo. V mojem primeru tudi dosti teh vrtčevskih, ki jih dobim domov. Nič hujšega. Priprave so potekale dobro, nisem veliko spreminjala, le nekaj malega prilagodila. V vsem tem času sem ugotovila, kakšen način treninga mi ustreza. V osnovi so stvari zelo podobne, kot so bile.”

Na snegu najboljša slovenska deskarka še ni bila. V načrtu je bil prvi preizkus, a jo je ustavila bolezen. Stvari je morala malce zamakniti, v tem tednu pa že trenira na ledeniku Kitzsteinhorn v Avstriji.

V novo sezono ne odhaja zgolj motivirana in sproščena, temveč tudi brez podpisane pogodbe s smučarsko zvezo. Triintridesetletnica upa na čimprejšnji dogovor, a tega vsaj do preteklega tedna, do predstavitve reprezentanc, še ni bilo. Tako kot pri Timu Mastnaku, dobitniku srebra OI v Pekingu. “V bistvu se še dogovarjamo in verjamem, da bomo našli skupni dogovor,” je proti koncu pogovora z novinarji v Planici dejala dobitnica bronaste kolajne na zadnjih olimpijskih igrah. “Ne bi rekla, da gre za nesporazum, ampak nismo dorekli vseh podrobnosti. Verjamem, da jih bomo kmalu uskladili. Pogodba s Smučarsko zvezo Slovenije pa še ni podpisana. A o tem bi govorila kdaj drugič,” je še za konec dodala lani 31. deskarka skupnega seštevka svetovnega pokala.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Dallas s 50 točkami naskoka razbil Utah, Dončić znova do trojnega dvojčka (VIDEO)...Več

2

Najboljši podajalec lige: Presenetilo me je, 9 asistenc je res veliko! (VIDEO)...Več

3

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Zoran Zeljkovič: Čaka nas še veliko dela (VIDEO)...Več

3

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več