single
[15]
159324

Slovenska biatlonska reprezentanca z novim trenerjem

Avtor: Kenny Jan
16. 5. 2022, 18.39

Novi glavni trener slovenske biatlonske reprezentance A je Nemec Ricco Gross, eno izmed najbolj prepoznavnih imen svetovnega biatlona v preteklih desetletjih, ki ni izstopal le kot tekmovalec, ampak je kasneje ob delu v Nemčiji prevzel tudi reprezentanci Rusije in Avstrije.

Prihod Grossa pa ni edina ključna sprememba. Novo je tudi vodstvo biatlonskega športa v Sloveniji. Boštjan Ule je prevzel vlogo predsednika Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije, vodja panoge je Tomas Globočnik in vodja reprezentanc Tadeja Brankovič.

Novo vodstvo se je odločilo tudi za novo obliko dela. V bodoče bo imela Slovenija skupno reprezentanco A, v kateri so v moški vrsti Jakov Fak, Rok Tršan, Miha Dovžan, Lovro Planko, Toni Vidmar in Alex Cisar ter v ženski Polona in Živa Klemenčič ter kot najodmevnejši prestop Smučarske zveze Slovenije to pomlad – nekdanja smučarska tekačica Anamarija Lampič.

Grossu bosta pri delu z ekipo A pomagala Janez Marič in novinec v biatlonski reprezentanci Boštjan Klavžar. Ekipi B bosta vodila Jure Ožbolt in Ljubo Tomažič, mladinski pa Lenart Oblak in Andreja Mali. Vodja servisa ostaja Anže Globevnik s sodelavci.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Josip Iličić trenira v Sloveniji!...Več

2

VIDEO: Šeško, Ačimović ali Osterc – kateri zadetek vam je ljubši?...Več

3

Simšič po porazu proti KAC-u: Igra je bila enakovredna, zmanjkalo nam je moči v duelih (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več