single
[2085]
189978

Slovenki pred nadaljevanjem odločilnega dvoboja pokala BJK: Za zmago bova dali vse od sebe!

Avtor: Klemen Verlič
16. 4. 2023, 08.55

Zmagovalec teniškega dvoboja med ženskima reprezentancama Slovenije in Romunije, ki bo novembra letos igral na zaključnem turnirju najboljših dvanajstih ekip na svetu, bo znan šele danes. Odločilna partija dvojic je bila namreč včeraj pri rezultatu 3:3 v prvem nizu prekinjena zaradi dežja in se bo na Bonifiki v Kopru nadaljevala ob 11. uri na Šport TV 1!

Slovenija je v soboto naredila ogromen preobrat, saj je nadoknadila petkov zaostanek 0:2. Tamara Zidanšek je najprej v dvoboju prvorangiranih igralk po več kot treh urah igre premagala Ano Bogdan s 7:5 v tretjem nizu, nato pa je Kaja Juvan suvereno nadigrala Jaqueline Adina Cristian.

Romunska naveza Irina Maria Bara/Monica Niculescu je sicer na papirju favorit, vendar sta Tamara in Kaja v uvodnih šestih igrah v soboto dokazali, da se lahko enakovredno kosata z njima in verjameta, da lahko ob podpori publike dokončata redko viden preobrat na ekipnih tekmovanjih.

Na tribunah stadiona na Bonifiki je prostora za 1000 gledalcev – vstop je prost, na sobotnih dvobojih pa je bilo vzdušje izjemno, pravo navijaško.

“Nam igralkam, ki večino časa igramo v tujini, ta podpora pomeni res ogromno. Glasno in korektno navijanje za svojo državo je zaščitni znak pokala BJK, zato pozivam vse, ki imate čas, da nas pridete spodbujat. Zagotavljam vam, da bomo dale vse od sebe za zmago,” pravi Kaja Juvan.

Po pravilih pokala BJK odločilna igra dvojic poteka po starem sistemu, se pravi, da se tretji niz igra do osvojenih šest iger oziroma podaljšane trinajste igre.

Obračun Juvan, Zidanšek – Bara, Nicolescu ob 10.55 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več