single
[6]
127267

Slovenke želijo nadaljevati niz zmag

Avtor: Marko Premrl
3. 6. 2021, 11.43

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo od 4. do 6. junija v Mariboru nastopila na drugem turnirju skupine A srebrne evropske lige. Slovenke, ki so se iz Luksemburga vrnile s tremi zmagami in polnim izkupičkom, se bodo v dvorani Lukna za uvod pomerile z Izraelkami, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Obračunu z Izraelkami bosta sledili še tekmi z Luksemburgom in Avstrijo. Na prvem turnirju skupine A, ki ga je pred tednom dni gostil Luksemburg, vse tri reprezentance proti Sloveniji niso imele možnosti za zmago, ki ni oddala niti niza. A o tem v slovenski ekipi ne razmišljajo, dobro predstavo želijo ponoviti tudi na domačem igrišču in le še potrditi prvo mesto.

“Tudi v Mariboru si želimo enakega scenarija kot v Luksemburgu. Pripravljeni smo na vse tri tekme, ki jih bomo odigrali brez kakršnegakoli taktiziranja. Želimo namreč ponoviti niz treh zmag tudi na domačem terenu. Vemo, da nam to prinaša boljše izhodišče na zaključnem turnirju. Vemo, da nam prvo mesto prinaša na papirju lažjega nasprotnika, a to ni olajševalna okoliščina. Spremljamo namreč tudi drugo skupino, v kateri se odvija troboj, vse ekipe so zelo izenačene. Katerakoli izmed teh, BiH, Portugalska ali Estonija je lahko naša tekmica. S tem se trenutno še ne obremenjujemo, vsa naša pozornost je usmerjena na prvo tekmo proti Izraelu. O tekmicah na zaključnem turnirju bomo razmišljali po odigranem turnirju,” je pred začetkom turnirja v Mariboru povedal slovenski selektor Gregor Rozman.

Tudi slovenska sprejemalka Eva Zatković je odločena, da bo Slovenij skupinski del tekmovanja končala na prvem mestu, tudi na račun podpore navijačev, ki bodo prvič to sezono dekleta lahko spremljali s tribun.

“Mislim, da bomo zmage iz Luksemburga ponovile tudi v Mariboru. Zanesljivo smo namreč prišle do polnega izkupička, tokrat pa nam bosta v pomoč tudi prednost domačega terena in prisotnost navijačev. Seveda merimo na prvo mesto in mislim, da je ekipa to sposobna doseči. Zavedamo se, da nas na zaključnem turnirju potem čakajo težje tekme, ampak bomo morale vanje vložiti vse, za kar smo zdaj trenirale in skušale tudi na finalu zmagati. Vzdušje v ekipi je fenomenalno in mislim, da bo to na koncu tudi ključno na tekmah,” je dejala Zatkovićeva.

Mariborčanka Lorena Lorber Fijok napoveduje, da bo slovenska reprezentanca vsako tekmo odigrala na najvišji možni ravni, saj bodo tekme pomembne tudi za nadaljevanje: “Upam, da bomo do enakega izkupička prišle tudi na domačem igrišču in dosegle enake rezultate kot na prvem turnirju ter na trenutke prikazale še boljšo igro. Pristop bo na vsaki tekmi enak, želimo si zmago, na igrišču želimo prikazati še več. Mislim, da bodo te tri tekme in treningi, ki nas čakajo, dovolj, da se bomo uigrale in na zaključnem turnirju nato prikazale naše najboljše predstave.”

Turnir v štajerski prestolnici se bo v petek začel s tekmo med Avstrijo in Luksemburgom, ki bo na sporedu ob 17. uri, ob 20. uri pa se bo Slovenija pomerila z Izraelom.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več