single
[6]
144337

Slovenke vendarle gredo na SP

Avtor: Marko Premrl
8. 12. 2021, 15.58

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede bo nastopila na svetovnem prvenstvu, ki ga bo maja prihodnje leto gostila Kitajska. Dekleta so si nastop med svetovno elito zagotovila na podlagi visoke uvrstitve na svetovni lestvici, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Svetovno prvenstvo v odbojki sede bo med 18. in 24. majem v Hangzhouju na Kitajskem, na njem pa se bo za naslov svetovnih prvakinj in prvakov potegovalo po 16 ženskih in moških reprezentanc. V ženski konkurenci bodo nastopile ekipe Kitajske, ZDA, Francije, Rusije, Brazilije, Japonske, Ruande, Ukrajine, Slovenije, Finske, Italije, Kanade, Irana, Egipta, Nizozemske in Nemčije, pri moških pa bodo tekmovale izbrane vrste Kitajske, Irana, Francije, BIH, Brazilije, Kazahstana, Egipta, Ukrajine, Hrvaške, Kanade, Rusije, ZDA, Japonske, Ruande, Nizozemske in Nemčije.

Slovenske odbojkarice, ki so na letošnjem evropskem prvenstvu osvojile četrto mesto in za las zgrešile normo za nastop na prvenstvu, so si po odpovedi dodatnih kvalifikacij, za katero se je Mednarodna zveza za paraodbojko odločila zaradi negotovih razmer v povezavi s pandemijo Covid-19, mesto na odbojkarskem mundialu zagotovile z desetim mestom na svetovni lestvici.

Kapetanka slovenske izbrane vrste Lena Gabršček je bila odločitve mednarodne zveze izredno vesela: “Navdušene smo, da bomo lahko ponovno nastopile na tako velikem tekmovanju in se borile za najvišja mesta. Mislim, da si nastop zaslužimo, saj Slovenke že vrsto let dosegamo vrhunske rezultate.”

Slovenske odbojkarice se bodo na Kitajskem borile tudi za nastop na paraolimpijskih igrah v Parizu leta 2024, ki si ga bosta priigrali dve najuspešnejši reprezentanci. Spadajo v širši krog favoritinj, z evropskih prvenstev so domov prinesle že devet odličij in tudi dva naslova evropskih prvakinj, na svetovnih prvenstvih pa so nastopile dvakrat, nazadnje leta 2006, ko so osvojile bronasto kolajno.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več