šport TV 1 logo
14:15
Arsenal - Nottingham Forest Angleški ligaški pokal
šport TV 2 logo
15:30
Sassuolo - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
15:25
Bordeaux - Lyon Ligue 1

Drugo mesto Slovenk v Ljubnem

Avtor: Gregor Kovačič
22. 2. 2020, 12.32

Slovenske smučarske skakalke so zasedle drugo mesto na današnji ekipni tekmi svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji, kjer se je za finale zbralo 8000 gledalcev. Slovenke v postavi Nika Križnar, Špela Rogelj, Katra Komar in Ema Klinec, vodilne po prvi seriji, so zbrale 1005,1 točke. Po ogorčenem boju so zmagale Avstrijke s 1008,7 točke.

Slovenske smučarske skakalke so z današnjim drugim mestom ponovile lanski uspeh na Ljubnem, čeprav so bile letos precej bližje zmage. Vodile so tudi po polovici tekmovanja, na koncu pa za malo zaostale za prvimi favoritinjami Avstrijkami.

Slednje so na krilih najboljše skakalke svetovnega pokala Chiare Hölzl, ki je nastopila povsem zadnja, za dobre tri točke in pol ugnale domačinke, tretje so bile Norvežanke (960,2) na čelu z olimpijsko prvakinjo Maren Lundby.

Letos je Ljubno za Slovenke v sezoni brez olimpijskih iger ali svetovnega prvenstva seveda glavni cilj sezone.

Današnji ekipni tekmi v nedeljo sledi še posamična. Skakalke so v petek zaradi premočnega vetra sicer ostale brez treninga in kvalifikacij, slednje bodo izpeljali v nedeljo neposredno pred posamični tekmo.

Poleg najboljših dveh Slovenk v svetovnem pokalu Eme Klinec in Nike Križnar, ki sta obe v “top 10”, bodo za Slovenijo v nedeljskih kvalifikacijah nastopile še Špela Rogelj, Katra Komar, Jerneja Brecl, Maja Vtič, Jerneja Repinc Zupančič, Katja Markuta in Pia Mazi.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več