single
[6]
128266

Slovenke klonile proti odbojkaricam BIH

Avtor: Klemen Verlič
11. 6. 2021, 22.02

Slovenskim odbojkaricam se ni uspelo uvrstiti v finale srebrne evropske lige. V polfinalu zaključnega turnirja v Mariboru so po enakovrednem boju z 1:3 (-23, 19, -22, -24) izgubile proti BiH. Bosanke se bodo v sobotnem finalu pomerile z Avstrijkami, ki so v drugem polfinalu s 3:2 ugnale Portugalke.

Slovenske odbojkarice niso izpolnile niti druge želje, ki so jo imele pred začetkom reprezentančne sezone. Potem ko se niso uvrstile na evropsko prvenstvo, niso napredovale niti v evropsko zlato ligo, obakrat pa so bile njihove krvnice Bosanke. Če je lahko neuvrstitev na evropsko prvenstvo ocenilo kot neuspeh, po to ne velja za srebrno ligo, v kateri je bila ekipa prisilno zelo pomlajena, manjkalo je vsaj šest zelo pomembnih igralk.

Selektor Gregor Rozman, ki je ekipo prevzel po kvalifikacijah, ni imel veliko časa, da bi ekipo maksimalno pripravil. Zato je delal predvsem na ekipnem duhu, ob borbenosti je bil to glavni adut tudi proti favorizirani BiH na tekmi v Mariboru. Igralke ga v tem smislu zagotovo niso razočarale, a kakovost in izkušnje so bile vendarle na strani tekmic. Te so bile boljše predvsem v zaključkih nizov, v katerih so imele svoje priložnosti tudi mlade Slovenke.

Slovenke se bodo v soboto s Portugalkami merile za tretje mesto.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več