single
[5]
144162

Slovenke izgubile proti Franciji

Avtor: Urban Kolman
5. 12. 2021, 20.10

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji tekmi 2. kroga svetovnega prvenstva v Španiji v Granollersu izgubila proti Franciji z 18:29 (8:13). Slovenija je v prvem krogu skupine A premagala Črno goro z 28:18, v torek pa se bo pomerila z Angolo ob 18. uri.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića po naravnost “popolni predstavi” na petkovi uvodni tekmi proti Črnogorkam danes niso bile kos imenitnim Francozinjam. Dvakratne svetovne prvakinje z zaključnih turnirjev na Hrvaškem 2003 in v Nemčiji 2017 ter letošnje olimpijske prvakinje iz Tokia so bile v Granollersu za razred boljše od slovenskih rokometašic, ki jih v torek čaka še zadnja tekma v skupinskem delu proti afriškim prvakinjam iz Angole.

Po prvem delu tekmovanja se bodo v glavni del prebile tri najboljše reprezentance iz skupine A, ki se bodo nato križale s tremi najboljšimi iz skupine B, v kateri nastopajo Rusija, Srbija, Poljska in Kamerun, medtem ko bo četrtouvrščena turnir nadaljevala v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 25. do 32. mesta.

Slovenska elitna izbrana vrsta je takoj občutila moč francoskega “rokometnega stroja”, kjer igrata tudi dve krimovki: 32-letna Allison Pineau in devet let mlajša Oceane Sercien Ugolin. V uvodnih minutah nikakor ni našla načina, da premaga granitno francosko obrambo 6-0, tako da je Adžić – pri zaostanku 0:4 – že v peti minuti zahteval prvo minuto odmora.

Slovenke so v nadaljevanju izboljšale svojo igro v obrambi, v naslednjih šestih minutah sploh niso prejele gola, še naprej pa je močno šepala igra v napadu. Prvi gol na tekmi so dosegle v začetku 14. minute, ko je zadela Ana Gros, a njihov zaostanek je medtem že znašal pet golov (1:6).

Slovenske rokometašice do konca polčasa niso bile kos imenitnim Francozinjam. Pred hujšo zadrego jih je reševala ena od junakinj petkove tekme Amra Pandžić. Po njenih dobrih posredovanjih so se malenkostno bolj sprostile v napadu, po zaostanku 2:9 so naredile delni izid 4:0 in znižale na 6:9, na veliki odmor pa so se podale s primanjkljajem petih golov (8:13).

Drugi polčas je bil bolj ali manj preslikava prvega. Adžićeve izbranke v prvih petnajstih minutah niso bile kos ostremu ritmu, ki so ga vseskozi narekovale za mnoge prve favoritinje za končno zmago na letošnjem svetovnem prvenstvu v Španiji. Hitro so si predelale zaostanek osmih golov (8:16), v odsotnosti Grosove – zaradi poškodbe od 14. minute naprej iz preventivnih razlogov nato ni več stopila na igrišče – pa kljub srčni predstavi in občasnim dobrim obdobjem v igri niso bile kos Francozinjam.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Alja Varagić s šestimi goli, Petra Kramar je dosegla štiri zadetke.

Vir: STA

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več