single
[5]
123942

Slovenke brez podcenjevanja na Islandijo

Avtor: Blaž Magdič
19. 4. 2021, 18.31

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji zanesljivo ugnala Islandijo, podobno pa kani storiti tudi na povratni tekmi v sredo v Hafnarfjordurju, kot sta na tiskovni konferenci dejala novi selektor Črnogorec Dragan Adžić in reprezentantka Barbara Lazović.

Varovanke novega selektorja, Črnogorca Dragana Adžića so prvo tekmo na Kodeljevem v Ljubljani dobile s 24:14 in so z nogo in pol že na na svetovnem prvenstvu, ki bi bilo za Slovenke skupno sedmo v zgodovini. Za ta korak morajo le še dokončati začeto delo v zadnjih dneh.

Novi selektor, ki je vodenje izbrane vrste prevzel pred kratkim, je bil po “prvem polčasu” v kvalifikacijah zadovoljen. Adžić je prepričan, da bodo vsem izzivom in oteževalnim okoliščinam, kot so pozen začetek tekme, dolgo potovanje na Islandijo ter časovna razlika, poleg tistih na parketu, njegove varovanke kos.

Prostora za napredek je še dovolj, poudarja zunanja igralka Barbara Lazović. “Občutki so po predstavi v soboto zelo dobri. Imamo še veliko rezerv in tudi nekaj časa, da popravimo manjše napake, ki smo jih počele. Moramo ponoviti to energijo in obrambo na naslednji tekmi, da zadržimo ritem in nadgradimo našo igro,” je dejala 33-letna članica Bukarešte.

Igralke so dobro sprejele način dela novega selektorja. “Mislim, da je ekipa dobro sprejela novega selektorja. Vsaka sprememba je pozitivna in mislim, da nam odgovarja neka nova energija. Že večkrat je selektor omenil, da je Uroš Bregar postavil dobre temelje in prepričana sem, da bomo te temelje še naprej gradili naprej z novo energijo in še posebej, da pokažemo karakter, ki nam je v preteklosti mogoče manjkal,” je o spremembah dejala Lazovićeva.

Tudi Adžić je bil poln pohval na račun svojih varovank. “Moram reči, da je prvič v moji trenerski karieri, glede na to, da smo imeli na voljo le nekaj dni, vse funkcioniralo na najboljši možni način, tudi igralke, ki jim je bilo najtežje in so morale po le nekaj dneh z novim selektorjem odigrati pomembno tekmo. Z vsemi sem zadovoljen, tudi s tistimi, ki niso igrale, a so kakovostno trenirale in so z razlogom tukaj v reprezentanci. Delali bomo na tem, da vse skupaj nadgradimo, da popravimo napake ter razširimo kader in ustvarimo interno konkurenco v reprezentanci,” je razložil črnogorski strokovnjak.

Čeprav je prednost desetih golov velika, Adžić opozarja: “Šport je nepredvidljiv in imamo dovolj izkušenj tako iz našega kot drugih športov, da visoka prednost še ni garancija za uvrstitev na veliko tekmovanje ali uresničitev nekega cilja. Imamo posamične izkušnje, kar nam bo pomagalo, da se ne znajdemo v položaju podcenjevanja. Na Islandijo smo se dobro pripravili in jo presenetili v vsakem segmentu igre. Poznamo njihove rezerve in zagotovo nas ne čaka enostavna tekma,” je še dodal.

Podobno razmišlja tudi Lazorvićeva. “Pred prvo tekmo smo se zavedali, da je Islandija dobra ekipa in igra hiter rokomet. Imele smo pozitivno tremo pred tekmo, ker je bilo malo časa za pripravo. Vseeno smo pustile srce na igrišču in pokazale, da smo kakovostnejše. Zdaj gremo na gostovanje. Vemo, da ne bo lahko. Čaka nas dolgo potovanje in časovna razlika. Imamo nekaj časa, da popravimo napake, da nadgradimo naše predstave in pokažemo podoben obraz kot na prvi tekmi.”

Tudi na Islandijo s slovensko odpravo ne bo potovala prva zvezdnica Ana Gros, ki mora zaradi poškodbe kolena počivati še teden dni, kasneje pa jo čaka zaključni turnir četverice v ligi prvakinj. Pregled z magnetno resonanco ima v naslednjih urah tudi Branka Zec, več o njeni poškodbi pa bo znano tekom dneva, je še dodal selektor slovenske ženske rokometne reprezentance.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več