KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[2085]
192113

Slovenijo zaključni turnir BJK čaka novembra v Španiji

Avtor: Urban Kolman
10. 5. 2023, 15.34

Zaključni turnir dvanajstih najboljših ženskih teniških reprezentanc na svetu bo letos novembra v Sevilli, je sporočila Mednarodna teniška zveza (ITF). Med elito pokala Billie Jean King bo tudi Slovenija na čelu s Tamaro Zidanšek in Kajo Juvan.

Poleg lokacije zaključnega turnirja, ki bo od od 7. do 12. novembra, je ITF danes razkrila še zadnjega udeleženca, Poljsko, ki je prejela posebno povabilo.

V zaključnem dejanju jubilejne 60. sezone tekmovanja, ki je nekoč nosil naziv pokal Federacij ali pokal Fed, bodo poleg lanskih finalistk, Švice in Avstralije, sodelovale še Kanada, Češka, Francija, Nemčija, Italija, Kazahstan, Španija in ZDA.

Žreb skupin finalnega turnirja, na katerem bodo ekipe razdeljene v štiri skupine, le zmagovalke pa bodo napredovale v polfinale, bo 24. maja.

“Ko gledam države, ki bodo nastopile v Španiji, sem še bolj ponosen na naš dosežek oziroma preboj na zaključni turnir. Žreb ni pomemben, pokazali smo, da lahko ob dobrem dnevu premagamo tudi močnejše reprezentance. Zadnji dve zmagi proti Kitajski in Romuniji sta še bolj povezali našo ekipo. Predvsem preobrat proti Romuniji v Kopru je bil res nekaj posebnega. Želim si, da naša dekleta v nadaljevanju sezone igrajo čim bolje, predvsem pa, da ostanejo zdrava,” je za spletno stran Teniške zveze Slovenije dejal kapetan Andrej Kraševec.

V pokalu Billie Jean King letos sodeluje rekordnih 134 držav, Švica pa je lani za zmago prejela slaba dva milijona evrov nagrade, je še zapisala Mednarodna teniška zveza v sporočilu za javnost.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več