single
[1176]
171971

Sloveniji bo na evropskem pokalu narodov pomagal tudi Jan Pancar (FOTO)

Avtor: Klemen Verlič
3. 10. 2022, 17.03

Konec tedna bo v Španiji na evropskem pokalu narodov v motokrosu nastopila tudi reprezentanca Slovenije na čelu z Janom Pancarjem.

Slovenska motokros reprezentanca se bo udeležila evropskega pokala narodov, ki bo v soboto, 8. oktobra, in nedeljo, 9. oktobra 2022, v Španiji. Tekmovanje bo potekalo na progi Carlos Martinez Zorita Cerro Negro, ki se nahaja na obrobju mesta Talavera de la Reina in je slabo uro in pol vožnje z avtom vzhodno od Madrida. Barve Slovenije bodo branili Jan Pancar, Tilen Demšič, Lukas Osek in Rok Plestenjak. Fante je izbral selektor Sašo Kragelj.

“Za reprezentante sem se odločil skoraj v zadnjem trenutku. Žal je zaradi poškodbe odpadel Miha Vrh in namesto njega sem vpoklical Roka Plestenjaka. Zanj sem se odločil na osnovi forme, ki jo je kazal na zadnjih dirkah. Vsi štirje so dobro pripravljeni in motivirani, zato sem prepričan, da se bodo na zahtevni preizkušnji, ki nas čaka v Španiji, maksimalno potrudili,” je povedal Kragelj, ki je s fanti opravil dva treninga, in sicer v Orehovi vasi ter v Krškem, na katerih je lahko videl, da so njegovi izbranci v dobri formi, saj praktično tekmujejo vsak teden.

“V Španijo potujemo optimistični. O rezultatu ne želim govoriti, saj je zanj potreben cel kup faktorjev, ki se morajo poklopiti, pa tudi zvrhana mera športne sreče je potrebna. Progo poznam in fantom sem že lahko posredoval svoje izkušnje. Malce me spominja na tisto, ki jo imamo v Orehovi vasi, zato menim, da nam je pisana na kožo,” je zaupal selektor, ki je vse štiri reprezentante podrobno spremljal tudi na zadnjih dirkah državnega prvenstva, zato je prepričan, da so dobro “navoženi” ter v dobri formi, s katero bi lahko v Španiji marsikoga presenetili ter morda poskrbeli tudi za zelo lep končni rezultat. Nazadnje je sicer Slovenija na tem tekmovanju nastopila leta 2019. Takrat so pod slovensko zastavo v Gdansku vozili Jaka Završan, Matevž Robek, Jaka Osek in Jaka Peklaj, v ostri konkurenci pa so zasedli 16. mesto.

Foto: Sportida.com
Vir: AMZS

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več