single
[4]
223649

Slovenija znova ugnala Poljake

Avtor: Lamin Diallo
19. 4. 2024, 22.04

Slovenska hokejska reprezentanca je dobila tudi drugo prijateljsko tekmo proti Poljski pred bližnjim svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B). V Bytomu je še drugič premagala domačo izbrano vrsto. Po četrtkovi zmagi z 2:0 je bila danes boljša s 3:1 (1:0, 0:1, 2:0).

Slovenci so tako po štirih od šestih pripravljalnih tekem pred SP še neporaženi. Prejšnji teden so Avstrijo v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

Slovenski selektor Edo Terglav je pred potjo na Poljsko naredil prvi rez v ekipi in skrajšal seznam igralcev, ki kandidirajo za nastop v Bolzanu. Zahvalil se je Žigi Urukalu, Jaki Sodji in Martinu Bohincu.

V Bytomu je na prvi tekmi branil Gašper Krošelj, danes je priložnost dobil Žan Us. Svoje delo je opravil zelo dobro, dobil je le en gol in spravljal v obup Poljake, ki se pripravljajo na nastop na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Češkem.

V napadu je v prvi tretjini za Slovenijo zadel Marcel Mahkovec (16.), ko je iz bližine spretno premagal vratarja Tomasa Fucika. Poljaki so v drugi tretjini prišli do izenačenja, a je nato tehtnico v zadnji tretjini na slovensko stran najprej prevesil Blaž Tomaževič z golom ob številčni prednosti v 47. minuti. Poljaki so sicer tudi do konca tekme imeli rahlo terensko premoč in enkrat tudi igralca več, a je Slovenija zdržala, 65 sekund pred koncem pa je nato Robert Sabolič izkoristil poskus gostiteljev, da bi brez vratarja prišli do izenačenja, ter postavil končnih 3:1.

“Lahko smo veseli po teh dveh zmagah. Za nami so naporni trije dnevi s potjo in dvema tekmama v kratkem času. A danes smo pokazali ekipno igro, igrali smo eden za drugega kot vedno v reprezentanci. Fante moram pohvaliti,” je po tekmi za Hokejsko zvezdo Slovenije dejal vratar Us, ki je dobil tudi nagrado za igralca tekme v slovenski ekipi.

“Še en pozitiven rezultat, še ena močna tekma. Poljaki so fizično zelo močno začeli, nekaj ploščkov smo izgubili, ker so bili tako agresivni. A to smo dobro nadzirali, naš ‘power play’ je bil učinkovit, tako kot igra z igralcem manj. Bilo je nekaj nervoze v drugi tretjini, v tretji pa smo podobno kot včeraj nadzorovali plošček in čakali na naše priložnosti. V zadnjih 15 minutah jim nismo dali veliko priložnosti,” pa je drugi obračun s Poljsko ocenil Terglav.

Do SP, ki se bo v Bolzanu začelo 28. aprila, Slovence zdaj čakata le še dve testni tekmi s Francijo, ki bo Slovenijo gostila v Cergyju 24. in 25. aprila.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več