single
[6]
202139

Slovenija za čim boljše izhodišče še s Hrvaško in Bolgarijo

Avtor: Urban Kolman
3. 9. 2023, 16.27

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je dve tekmi pred koncem prvega dela evropskega prvenstva že zagotovila pot v osmino finala. V začetku novega tedna, v ponedeljek in torek, jo v skupini B čakata še tekmi s Hrvaško in Bolgarijo, na katerih bo lovila najboljši položaj pred izločilnimi boji.

Na uvodnih treh preizkusih so izbranci Gheorgheja Cretuja tekmecem oddali le en niz in so tako z naskokom najboljša ekipa svoje skupine. S 3:1 so najprej odpravili Ukrajince, po najkrajši poti pa z zmagama s 3:0 nato še Fince in Špance.

Prav dobro razmerje med dobljenimi in izgubljenimi nizi jim lahko že na tekmi s Hrvaško, ki bo v ponedeljek v Varni na sporedu ob 19.30, prinese tudi prvo mesto v skupini. Trenutno je jasno, da jim to zagotavlja zmaga s 3:0, kakšen dodaten scenarij pa se lahko pojavi še po koncu nedeljskih tekem v Bolgariji. Prvi kriterij za razvrstitev v skupinah prvega dela je sicer število zmag, drugi število zbranih točk z rezultati, tretji pa razmerje med osvojenimi in izgubljenimi nizi.

“Hrvaška premore dobre posameznike na mestu korektorja in sprejemalca, ki igrajo tudi v močnih ligah. Zagotovo jim bo treba posvetiti nekaj pozornosti. Še vedno pa se zavedamo, da je pomembna predvsem naša igra in kako bomo v njej suvereni. Tu moramo biti najbolj osredotočeni,” je po nedeljskem treningu, namenjenem predvsem regeneraciji, dejal podajalec Uroš Planinšič.

“Dan premora nam bo prišel prav, nato pa nas že čaka zahtevna tekma s Hrvati. Zagotovo bodo v tekmo krenili z vsemi silami, saj jim bo pomembna v boju za končnico. Za tem pričakujemo še tekmo z Bolgarijo, ki naj bi bila najbolj zahtevna v skupini. Naš cilj je, da v prvem delu osvojimo najvišje mesto in si tako na papirju v končnici zagotovimo najbolj ugodne tekmece. Na ponedeljkovo tekmo se bomo podali osredotočeni in s polno paro, vse v luči, da zabeležimo novo zmago,” je dodal najstarejši reprezentant Alen Pajenk.

Hrvati letos petič v zgodovini in drugič zaporedoma nastopajo med evropsko elito. Najboljšo uvrstitev so dosegli leta 2005, ko so bili na tekmovanju, ki sta ga družno gostili Italija ter nekdanja Srbija in Črna gora, osmi.

Zadnja medsebojna tekma Slovenije in Hrvaške na velikih tekmovanjih sega v sredino septembra 2021. Ekipi sta se tedaj na evropskem prvenstvu srečali v osmini finala v Ostravi. S 3:1 je bila boljša Slovenija, ki je pozneje osvojila srebrno kolajno.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več