single
[5]
199733

Slovenija v zadnjih minutah zapravila prednost in ponovno izgubila

Avtor: Urban Kolman
8. 8. 2023, 19.04

Slovenska kadetska reprezentanca je izgubila tudi drugo tekmo glavnega dela svetovnega kadetskega prvenstva na Hrvaškem. Tokrat je z rezultatom 28:26 bila boljša Portugalska. Nov poraz pomeni, da bodo Slovenci v nadaljevanju prvenstva igrali za čim višjo uvrstitev, in sicer med 9. in 16. mestom.

Po koncu prvega polčasa je vodila Portugalska, rezultat jer bil 10:9. V drugem so Slovenci uprizorili preobrat, a na koncu Portugalcem pustili, da se vrnejo in izgubili. Najboljša posameznika srečanja na slovenski strani sta bila Nejc Hriberšek in Mlivić Malik. Oba sta dosegla 7 zadetkov.

Slovenija je svetovno prvenstvo začela v skupini B, kjer se je srečala z Novo Zelandijo, Marokom in Madžarsko. Prvi dve tekmi so Slovenci dobili, zadnjo proti Madžarski izgubili, kar je pomenilo, da v glavni del vstopajo z 0 točkami in jih čaka zahtevna naloga.

Skupina B se je križala s skupino A, v kateri sta napredovali Hrvaška in Portugalska. Proti Hrvatom so Slovenci, kljub borbeni igri naredili preveč napak in izgubili z 32:25, s tem rezultatom so se končale možnosti za napredovanje v četrtfinale.

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več