single
[6]
191989

Slovenija v ligi narodov brez Vinčića

Avtor: Blaž Magdič
8. 5. 2023, 21.25

V Ljubljani se je danes začela zbirati slovenska odbojkarska reprezentanca. Prvi dan priprav na poletno sezono še zdaleč ni bila popolna, manjkala je večina igralcev. Od reprezentantov, ki so lani nastopili na svetovnem prvenstvu, sta bila na prvem treningu le igralca ACH Volleyja Jani Kovačič in Danijel Koncilja.

Z reprezentanti je sicer tudi že Žiga Štern, ki pa zaradi poškodbe glave še nekaj časa ne bo normalno treniral. Njegova vadba bo prilagojena, za prve tekme pa naj bi bil vendarle nared.

Žal pa na priprave ne bo Dejana Vinčića, odločil se je namreč, da bo odšel na operacijo komolca. “Žal se nam ne bo pridružil, takoj bo odšel na operacijo, nanj kar dolgo časa ne bomo mogli računati. Upamo, da se nam bo priključil do avgustovskega evropskega prvenstva,” je pred prvim treningom dejal Zoran Kedačič, pomočnik selektorja Gheorgeja Cretuja. Dodal je, da je pri reprezentantih še nekaj manjših poškodb, ki pa ne bi smele predstavljati težav.

Cretu je danes vodil trening, na katerem so bili prisotni v glavnem mlajši igralci, ki jih je izbral po posvetu s Kedačičem. Izkušenejši se bodo pridružili naslednji teden, kar nekaj jih še ima klubske obveznosti v državnih prvenstvih.

“To kar imamo zaenkrat na treningih je del slovenske prihodnosti. Je tudi nekaj igralcev, ki so že bili v reprezentanci, kot so Urban Toman, Matej Kök in Uroš Planinšič. Želimo se prepričati, kdo nam lahko pomaga, na koga lahko že zdaj računamo,” je še povedal Kedačič in napovedal, da se bo reprezentanca v glavnem pripravljala v Ljubljani, vmes pa odšla za en teden v Kranjsko Goro. Čaka jo tudi prijateljsko gostovanje na Nizozemskem, kjer bo odigrala vsaj dve pripravljalni tekmi.

“Poletje bo dolgo. Zato moramo biti res vsi dobro pripravljeni, ne samo mi starejši, ampak tudi mlajši, ki za vse nas pomenijo tudi konkurenco. Moramo delati tudi na ozračju, povezanosti. Vsi smo veseli, da je Cretu ostal z nami, vanj imamo neizmerno zaupanje. Glavni naš cilj bodo olimpijske kvalifikacije, bo pa štela vsaka zmaga tudi v ligi narodov, seveda pa želimo biti dobri tudi na evropskem prvenstvu,” je po 14 dnevnem odmoru, ki ga je preživel z družino, dobre volje na priprave prišel Kovačič. Bil pa je presenečen, da so ga pričakali le mladi igralci, da zaenkrat ni niti enega izkušenejšega igralca.

Reprezentančnemu liberu je Cretu namenil vlogo kapetana, dokler se pripravam ne pridruži Tine Urnaut oziroma kakšen drug starejši igralec. Tako bo na treningih podaljšana roka strokovnega štaba, poslušati pa ga bo moral tudi njegov klubski kolega Koncilja.

“Nobenega problema, vsi ga bomo z veseljem. Veselili smo se ponovnega zbora, verjamem, da bomo uživali. Zelo smo zadovoljni, da je z nami ostal Cretu, poleg Andree Gianija najboljši trener, s katerim sem sodeloval. Njegovi treningi so nekaj posebnega, tudi na tekmah pa kaže posebno energijo,” svojega selektorja hvali izkušeni dolenjski bloker: “Verjamem, da se nam ne bo ponovil lanski slab začetek. Mark Lebedew nam ni dal prave energije, ni nas znal prisiliti v zagnanost. In to se je pokazalo v ligi narodov. Na srečo pa se je pojavil Cretu, pod njegovim vodstvom je bilo vse drugače.”

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več