KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[38]
186075

Slovenija s prenosom na ŠTV proti polfinalistu svetovnega prvenstva

Avtor: Blaž Magdič
6. 3. 2023, 11.22

Pred člansko futsal reprezentanco je v sredo, 8. marca, še zadnja tekma prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2024. Po treh tekmah ima Slovenija dve zmagi in poraz, na vrhu skupine je Kazahstan, ki je v treh tekmah zbral tri zmage. Naša izbrana vrsta gosti prav vodilno ekipo, dvoboj pa si boste lahko ogledali na naši televiziji.

Slovenija, Kazahstan in Črna gora sestavljajo kvalifikacijsko skupino 3, v kateri je Kazahstan odigral tri tekme in zbral devet točk. Slovenija ima šest točk iz treh tekem, Črna gora v štirih tekmah še ni vknjižila točke. Slovenija je s 3:1 doma in s 4:1 v gosteh premagala Črnogorce in klonila v Kazahstanu z 2:0..

V glavni del kvalifikacij za 10. po vrsti svetovno prvenstvo je vstopilo 36 držav, tekmovanje bo potekalo do marca letos. Teh 36 držav je deljenih v 12 skupin, igrajo pa po sistemu tekma doma, tekma v gosteh. V elitni del tekmovanja, elitni del kvalifikacij napreduje 12 prvakov skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Preostalih osem drugouvrščenih ekip gre v dodatno razigravanje, kjer bo ta osmerica deljena v štiri pare, skupni zmagovalci teh parov se uvrstijo v elitni del kvalifikacij. V elitnem delu kvalifikacij bo igralo 20 reprezentanc, ki jih bo žreb (na sporedu bo 5.7. 2023) razdelil v pet skupin. Pet prvakov skupin neposredno potuje na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz petih skupin se pomerijo še za dve prosti mesti.

Naša reprezentanca je z odliko opravila s Črno goro in si zagotovila vsaj 2. mesto v skupini, v Podgorici je bilo 1:4 za Slovenijo. “Tekma v Črni gori nam je poleg treh točk dala tudi potrditev, da imamo širok nabor igralcev. Vseh 12, ki so stopili na parket, je potrdilo moč te ekipe. Nekateri so bili na tej tekmi malce slabši, kot smo vajeni od njih. Ker pa je naša ekipa zelo dobra, so ostali na tej tekmi to popravili,” se je selektor Tomislav Horvat ozrl na tekmo v Črni gori.

“Kazahstan je ena boljših ekip v Evropi in na svetu v zadnjih letih. V njihovi ekipi prednjačijo super kvalitetni Brazilci in zelo dobri kazahstanski igralci. Pred nami je dobra tekma. Prepričan sem, da bo Kazahstan želel zmagati tudi v Sloveniji. Ampak mi bomo pripravljeni pričakali tekmeca, da prideta do izraza naša kvaliteta, borbenost. Povsem zaupam tej ekipi. Da se bo enakovredno zoperstavila Kazahstanu,“ napoveduje selektor, ki se nadeja, da bodo številni gledalci prišli v Športno dvorano Tabor in podprli reprezentanco.

Futsal, kvalifikacije za SP 2024, Slovenija – Kazahstan, sreda ob 17.55 na Šport TV 1.

 

Foto: Guliver Image
Vir: NZS

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več