single
[6]
229129

Slovenija proti Srbiji za prvo mesto

Avtor: Lamin Diallo
23. 6. 2024, 08.45

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki že dolgo časa razveseljuje navijače, bo danes odigrala še zadnjo tekmo rednega dela lige narodov. Pomerila se bo s Srbijo, tekma, ki se bo začela ob 20.30 uri, pa nikakor ne bo revialnega pomena.

Pomembna bo za obe ekipi, Slovenija bi si z zmago zagotovila prvo mesto pred zaključnim turnirjem v Lodžu, Srbija pa se še vedno bori za vstopnico na zaključni turnir in pa tudi na olimpijske igre. Za slednje je zaenkrat v dobrem položaju, lahko pa zaide v težave, če Kuba pred tem preseneti Poljsko.

Prav Poljaki so tisti, s katerimi se Slovenci borijo za prvo mesto po rednem delu lige. Slovenci imajo zaenkrat zmago več, prvo mesto bi potrdili s kakršno koli zmago. Prvo mesto bi jim v Lodžu prineslo lažjega tekmeca v četrtfinalu, realno je videti, da bo to Argentina ali pa Kuba, če preseneti Poljake.

Boj za prvo mesto pa na tekmi z ekipo, ki jo vodi nekdanji trener ACH Volleyja Igor Kolaković, pa zagotovo ne bo edini motiv slovenskih igralcev. Zdaj so se tudi prebili na drugo mesto svetovne jakostne lestvice in če na njem ostanejo tudi po tekmi s Srbijo, bodo v Parizu imeli status nosilca skupine. Prav tako je na vsakem obračunu s Srbijo, ki je dlje časa njihov velik tekmec, prisotna velika želja po uspehu, ta pa zagotovo še večja, ker bodo spet igrali pred polnimi Stožicami.

“Da bi se dobro spočili, ne bomo imeli časa. Mentalno se moramo pripraviti na tekmo, ne bomo pa nič preračunavali. Želimo do zmage in maksimalnega števila točk za lestvico,” je dejal Tonček Štern.

Slovenci in Srbi so igrali že številne medsebojne tekme. Srbi so uspešnejši, toda zadnje tri obračune so dobili Slovenci. Dva v ligi narodov, enega pa na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več