single
[5]
215499

Slovenija proti Madžarski za izenačenje tretje najboljše uvrstitve na EP

Avtor: Urban Kolman
26. 1. 2024, 10.36

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes ob 15. uri odigrala še zadnjo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V dvoboju za peto mesto se bodo varovanci selektorja Uroša Zormana v Kölnu pomerili z Madžari.

Slovenci so v skupini 2 v drugem delu v Hamburgu zasedli tretje mesto po zmagah proti Danski (28:25) in Nizozemski (37:34) ter porazoma proti Švedski (22:28) in Portugalski (30:33). Še pred tem so v prvem delu v Berlinu po vrsti premagali Ferske otoke (32:29), Poljsko (32:25) in Norveško (28:27).

Madžari so bili v skupini 1 v Kölnu za Francozi in Nemci, ki so napredovali v polfinale. Ta bo prav tako na sporedu danes. Ob 17.45 bosta igrali Francija in Švedska, ob 20.30 pa še Danska in Nemčija.

Slovence po petih zmagah in dveh porazih čaka še obračun za peto mesto, s katerim bi izenačili tretjo najboljšo uvrstitev doslej na EP. Leta 2004 so na domačem prvenstvu stare celine zasedli drugo mesto, pred štirimi leti pa četrto.

Za peto mesto so doslej igrali trikrat in enkrat zmagali. Leta 2000 so si na Hrvaškem zagotovili tudi prvi nastop na olimpijskih igrah (Sydney 2000).

Tokrat tekma za peto mesto ne odloča o ničemer. Slovenci so si z uvrstitvijo med šest, ne glede na sestavo skupin, zagotovili nastop v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu.

Neposredno pa so se na svetovno prvenstvo na Danskem, Norveškem in Hrvaškem uvrstile Švedska, Francija in Nemčija. Danska ima kot gostiteljica poleg obeh ostalih domačink mesto na SP prihodnje leto zagotovljeno.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več