pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Bologna - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Genk - Anderlecht Belgijska liga
šport TV 3 logo
08:45
Kadetten Schaffhausen - Kristianstad EHF Liga prvakov

Slovenija ostala brez SP in vseeno na hokejski lestvici padla za dve mesti

Avtor: Klemen Verlič
25. 4. 2020, 17.30

Slovenija na posodobljeni lestvici Mednarodne hokejske zveze (IIHF) po novem zaseda 20. mesto. Kljub temu, da v letošnjem letu zaradi novega koronavirusa ni bilo nobenih hokejskih tekmovanj, je Slovenija na lestvici izgubila dve mesti. Točke so reprezentance prejele zgolj na podlagi umestitve v posamične divizije letošnjih svetovnih prvenstev.

Medtem ko se denimo pri nekaterih krovnih športnih zvezah odločili za zamrznitev jakostnih lestvic, je na novi lestvici IIHF prišlo do številnih sprememb kljub odpovedim zaradi novega koronavirusa.

Na novi četrtkovi svetovni lestvici je IIHF upoštevala zgolj uvrščenost posamičnih reprezentanc v določen rang tekmovanja, kar je pomenilo, da je slovenska izbrana vrsta dobila točke zgolj za nastop v drugem rangu tekmovanja.

V Ljubljani bi morala letos reprezentanca v okviru divizije 1A nastopiti med 27. aprilom in 3. majem, a je tekmovanje odnesla koronavirusna bolezen 19. Slovenija pa je po pravilniku IIHF v primeru odpovedi tekmovanj zaradi višje sile vseeno prejela točke za nastop v Ljubljani, pri čemer pa seveda ni upoštevana možnost napredovanja oziroma nazadovanja med rangi.

To pomeni, da so nekatere reprezentance kljub odpovedi vseh tekmovanj izgubile nekaj mest, ki vplivajo na sestavo skupin prihodnjih svetovnih prvenstev in olimpijskih iger. Slabši položaj pa pomeni zahtevnejše nasprotnike in težjo pot do morebitnih napredovanj med rangi v prihodnosti.

Največ sta v tem pogledu izgubili Slovenija in Avstrija, ki sta izgubili po dve mesti, veliko ogorčenja pa je odločitev požela v Franciji, ki je izgubila eno mesto po izpadu iz elite v letu 2019.

Slovenska ženska reprezentanca ostaja na 24. mestu svetovne lestvice.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več