single
[3]
124229

Slovenija oddala kandidaturo za evropsko prvenstvo v košarki za ženske

Avtor: Klemen Verlič
23. 4. 2021, 21.18

Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so na svoji 50. redni seji sprejeli sklep, da strokovna služba KZS pripravi vso potrebno dokumentacijo za oddajo kandidature za organizacijo ženskega evropskega prvenstva leta 2023, so danes sporočili iz KZS.

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je rok za oddajo dokumentacije postavila na 5. maj. Ideja in želja KZS je, da bi Ljubljana gostila dve predtekmovalni skupini ter sklepno fazo ženskega EP 2023. Pri tem KZS računa na podporo vlade, kar je eden izmed številnih pogojev v obsežnem Fibinem razpisu za organizacijo prvenstva.

IO KZS je na seji potrdil poročilo programa dela KZS za leto 2020, poročila organov in komisij za leto 2020 ter načrt dejavnosti članskih reprezentanc za to koledarsko leto. Prav tako so člani sprejeli in potrdili tekmovalni pravilnik, tekmovalne propozicije in registracijski pravilnik košarke 3×3 ter v komisijo za košarko 3×3 potrdili dva dodatna člana. To sta Andrej Petrović in Gašper Ovnik, ki sta se pridružila predsedniku komisije Maticu Vidicu, Borisu Majerju, Alešu Kuncu in Simonu Rožniku.

Prav tako je tekla tudi obsežna debata o tekmovanju mlajših starostnih kategorij za prihajajočo sezono 2021/22. Večina mladih košarkarjev in košarkaric je namreč zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo koronavirusa, izgubila več mesecev treningov in igranja košarke. Tako je strokovni svet na temo starostnih kategorij pod okriljem KZS v zadnjem času opravil več razgovorov in posvetovalnih sestankov s širšo skupino strokovnih delavcev, v katero je bilo vključenih več kot 30 trenerjev, ter pripravil analizo in predloge za nekaj dopolnitev tekmovanj mlajših starostnih kategorij.

Člani izvršnega odbora KZS so tematiki prisluhnili, podali svoja mnenja ter predloge vrnili strokovnemu svetu v dodatno obravnavo.

Naslednja seja IO KZS bo predvidoma potekala 20. maja, redna letna skupščina pa bo 10. junija.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več