šport TV 1 logo
16:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 2 logo
17:20
Darussafaka - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 3 logo
17:15
Amiens - Montpellier Ligue 1

Slovenija letos brez državnega prvaka v košarki

Avtor: Klemen Verlič
20. 3. 2020, 10.05

Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije so na dopisni seji sprejeli odločitev, da so tekmovanja v vseh ligah in starostnih kategorijah pod okriljem KZS za sezono 2019/2020 s petkom, 20. marcem, uradno končana. Državnega prvaka tako v tej sezoni ne bo, prvakinje pa so postale košarkarice Cinkarne Celje.

“S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več razgovorov in prišli do skupnega zaključka, da tekmovanja v sezoni 2019/2020 končana. V tako negotovem položaju druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja,” je odločitev pojasnil predsednik KZS Matej Erjavec.

Medtem ko v ligi Nova KBM ne bo zmagovalca oziroma ekipe, ki bi izpadla, saj sta bila v ligi za prvaka odigrana le dva kroga, je KZS v nižjih ligah določila vrstni red. V prvo ligo (ligo Nova KBM), ki je letos v prvem delu štela devet ekip, bo napredoval Triglav, iz 2. SKL pa sta izpadla Parklji in Ljubljana.

V 2. SKL se uvrstijo Nova Gorica mladi, AKK Branik Maribor in Litija (3. SKL ne izpade nobena ekipa), iz 4. SKL pa bosta napredovala Vrtine Palir Prebold 2014 in Vrhnika.

Pri ženskah so prvakinje postale košarkarice Cinkarne Celje, ki bile prve po rednem delu, vodilne so bile tudi v drugem delu, hkrati pa v domačem prvenstvu niso doživele poraza.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več