single
[38]
193371

“Slovenija je vzorčni primer v svetu footgolfa, v Orlandu bomo odlično zastopani!”

Avtor: Žiga Ikič
24. 5. 2023, 09.46

Slovenska footgolf delegacija preživlja še zadnje trenutke v domovini, nato pa se bo podala na pot onkraj Velike luže, kjer bo Orlando med 27. majem in 6. junijem gostil svetovno prvenstvo v footgolfu. Tam bo tudi Slovenija, za katero je ta turnir največji projekt doslej. Dogajanje bomo spremljali na Šport TV!

Med 27. majem in 6. junijem bo v ZDA svetovno prvenstvo v footgolfu. Ena najhitreje rastočih športnih panog na svetu bo v Orlandu doživela vrhunec dosedanjega obstoja, tam pa bo bogato zastopana tudi delegacija Slovenije.

“Bili smo že na svetovnem prvenstvu v Marakešu, kjer nas je bilo pet, tokrat pa naša odprava šteje več kot 25 članov. Ponosen sem na opravljeno delo v zadnjih sedmih letih. Zaradi odličnega dela ekipe se lahko postavimo ob bok največjim državam v Evropi in na svetu,” e sprva dejal Aleksander Kravanja, podpredsednik mednarodne footgolf zveze, sicer pa dolgoletni delavec v slovenskem footgolfu.

Aleksander Kravanja, podpredsednik mednarodne footgolf zveze:

“Slovenija je v zgornji polovici glede na aktivizem in organizacijo v svetovnem merilu. Imamo zavidljive organizacijske in tekmovalne temelje in tekmujemo na vseh ravneh. V vseh državah Slovenijo predstavljamo kot vzorčni primer,” meni Kravanja, ki, regionalno gledano, skrbi za footgolf v Bovcu, kjer je eden od centrov slovenskega footgolfa.

“Orlando je doslej največji projekt v footgolfu, ki ima sicer 15-letno zgodovino. Vse kategorije so polne, mednarodno zvezo veseli, da so vse bolj vključene tudi ženske, v prihodnje pa bo poudarek še na mladini in tem smernicam sledimo tudi v Sloveniji,” je še dodal Kravanja.

Med 27. majem in 6. junijem si boste na Šport TV lahko vsak dan ogledali vrhunce dogajanja s svetovnega prvenstva na Floridi. Bodite v družbi prvakov!

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več