single
[1176]
172685

VIDEO: Slovenija dokazala, da se lahko tudi brez Gajserja kosa z najhitrejšimi v Evropi

Avtor: Blaž Magdič
10. 10. 2022, 10.41

Slovenska motokros reprezentanca je v soboto in nedeljo tekmovala na evropskem pokalu narodov v Španiji, kjer je brez prvega zvezdnika svetovnega motokrosa Tima Gajserja zasedla odlično četrto mesto in za las ostala brez medalje.

Selektor Sašo Kragelj je bil s prikazanimi vožnjami Jana Pancarja, Tilna Demšiča, Lukasa Oseka in Roka Plestenjaka zelo zadovoljen: ”Četrto mesto je lahko v velik ponos slovenskemu motokrosu in za fante, ki so nas zastopali na tekmovanju. Vsi, ki vozili, so se maksimalno potrudili. Jan je bil odličen in vozili smo z geslom vsi za enega, eden za vse. V prihodnje bomo morali naše fante tudi s pomočjo AMZS še več usmeriti v Evropo, na mednarodna tekmovanja in takšna, na kakršnem smo bili zdaj.”

V nedeljo so se na progonajprej podali vozniki z najšibkejšimi motorji. Osek in Plestenjak sta se dobro odrezala in sta v cilj pripeljala na 8. oziroma 13. mestu. Motorji s prostornino do 250 ccm in 125 ccm so vozili skupaj. Pancar je vnovič odlično opravil s progo in je zaostal le za zmagovalcem, to je bil Francoz Quentin-Marc Prugnieres. Demšič je malce popravil sobotni dosežek iz kvalifikacij in je ciljno črto tokrat prečkal na 15. mestu.

Mlada slovenska motokrosista v razredu do 85 ccm sta s tudi v drugo odločno spopadla s progo. Osek je na njej tokrat zasedel 11. mesto, Plestenjak pa je ponovil izid iz prve vožnje in se je v cilj pripeljal na 13. mestu.

V drugi vožnji motorjev s prostornino do 250 in 125 kubičnih centimetrov je izvrstno odpeljal Pancar, ki je zmagal ter tekmece pošteno pustil za seboj. Demšič je tudi v drugo ciljno črto prevozil na 15. mestu.

Vrhunci evropskega pokala narodov:

 

Foto: AMZS
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več