pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lyon - Metz Ligue 1
šport TV 2 logo
01:00
Sassuolo - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Marseille - Nimes Ligue 1

Slovenec bi rad Albance popeljal na SP

Avtor: Marko Premrl
6. 12. 2020, 09.06

Italijanski dolgoletni trener slovenskih korenin Edoardo Reja ima pri svojih 75 letih ambiciozen projekt. Kot selektor Albanije bi rad reprezentanco popeljal na veliko tekmovanje, svetovno prvenstvo leta 2022.

Albanska reprezentanca je na zadnji ligi narodov prišla do lepega uspeha. Podobno kot Slovenija se je prebila v B ligo, v skupinskem delu je bila boljša od Belorusije, Litve in Kazahstana. Trener Edoardo Reja je tako zabeležil prvi otipljiv uspeh, apetiti so se povečali, misija Katar 2022 pa ni nemogoče. Leta 2016 so bili namreč Albanci že na evropskem prvenstvu.

“Želim, da fantje verjamejo v podvig. Če mi bodo sledili, potem verjamem, da nam lahko uspe,” je dejal Reja, ki se je na albansko klop usedel leta 2019, pred tem je z izjemno Hajduka vodil le italijanske ekipe. “V Albaniji se veliko dela na infrastrukturi, treba je pohvaliti našo zvezo, mislim pa, da nam še precej manjka, kar se tiče taktične discipline in koncentracije na igrišču,” je še dodal nato pa se spomnil, kako so ga Albanci zvabili na svojo klop.

“Lahko rečem, da sem v svoji klubski karieri dosegel to, kar sem želel. Začel sem pri manjših ekipah in prišel v velike zasedbe. Dobil sem občutek, da sem izpolnil svoj cilj. Manjkala mi je še reprezentanca, zato sem takoj sprejel albansko ponudbo,” je še povedal Reja, ki pravi, da je njegov največji uspeh, da je Napoli pripeljal iz tretje v prvo ligo.

Albanija bo v žrebu kvalifikacijskih skupin za SP 2022 tako kot Slovenija v četrtem bobnu, žreb pa bo na sporedu v ponedeljek, 7. decembra.

Tekme slovenske reprezentance v kvalifikacijah za SP 2022, ki se začnejo marca prihodnje leto, si boste lahko ekskluzivno ogledali na Šport TV.

 

Foto: Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več