pismo ikona
šport TV 1 logo
04:00
Vrhunci 13. kola Ligue 1
šport TV 2 logo
03:00
Nice - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
03:00
Western United - Western Sydney Avstralska liga

Slovenci za uvod SP natresli pet zadetkov, v torek proti svetovnim prvakom

Avtor: Blaž Magdič
14. 10. 2019, 16.16

Slovenska malonogometna reprezentanca je na prvi tekmi skupine H na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 z 1:5 ugnala reprezentanco Pakistana in si priigrala pomembne prve tri točke v skupini. Čeprav je Pakistan v primerjavi s preteklim svetovnim prvenstvom letos kakovostnejši, ga ni bilo za podcenjevati. Slovenija je v prvih 12 minutah zadela dvakrat, najprej je za veselje v 6. minuti poskrbel 18-letni Aleks Malivojević, nato pa v 12. minuti Andraž Šepic. Hladen tuš so Slovenci doživeli v 23. minuti, ko je mrežo vratarja Marka Kralja zatresel M. Waheed, a je že minuto kasneje razpoloženje z zadetkom dvignil kapetan Boštjan Preskar. Do konca tekme je Slovenija zadela še dvakrat, in sicer je nasportnikovo mrežo v 27. minuti najprej zatresel Neven Grah ter v zadnji, 40. minuti, Jure Kandare. Jutri fante čaka pomembna druga tekma skupine proti aktualnim svetovnim prvakom Nemcem. Prenos tekme v živo bo potekal ob 17. uri na 1. kanalu Šport TV.

Po tekmi smo se pogovarjali z Aleksom Malivojevićem, ki je bil strelev prvega zadetka. “Danes je bilo pomembno zmagati, saj smo dobili pogum po zmagi z visokim izidom z 1:5. Prvi zadetek nam je dal veliko motivacije. Tudi po prejetem zadetku Pakistancev nismo podlegli pritiskom in smo še bolj pritisnili na gas in tako zasluženo zmagali to tekmo. Z dvignejnimi glavami gremo na naslednjo tekmo,” je povedal najmlajši reprezentant Aleks Malivojević.

Selektor Miran Vovk je bil po tekmi vidno zadovoljen: “Veliko smo vložili v priprave na to tekmo in presrečni smo, da se nam je to obrestovalo. S psihološkega vidika bo sedaj vseeno nekoliko lažje, čeprav nas čakajo težji nasprotniki. Vse bomo naredili, da nasprotnike presenetimo. Čestitke vsem igralcem in strokovnemu štabu za neverjetno povezanost na igrišču in izven njega.”

Druga tekma Slovenije na prvenstvu v torek ob 16.55 proti aktualnim svetovnim prvakom Nemcem. Prenos na Š1.

 

Foto: SMZ

 

Priporočamo še

1

Niko Kovač, vprašanje časti...Več

2

Izkušnje in zmagovalna miselnost...Več

3

“Jojo” z novo pogodbo med največje slovenske športne zaslužkarje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več

2

VIDEO: Buffon prejel gol, kot ga še v Fifi ne boste videli...Več

3

VIDEO: Super Jojo z utekanjem in golom osmešil obrambo Napolija...Več