šport TV 1 logo
17:55 V ŽIVO
Dinamo - Hajduk Hrvaška liga
šport TV 2 logo
18:30
Brazilija - Argentina Prijateljska tekma
šport TV 3 logo
19:00
Antwerp - Gent Belgijska liga

Slovenci za uvod domačega SP proti sosedom

Avtor: Marko Premrl
3. 11. 2019, 10.00

Slovenski hokejisti bodo naslednje leto uvrstitev med elito svetovnega hokeja lovili na domačem prvenstvu v Ljubljani. Svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) bo potekalo med 27. aprilom in 3. majem, prvo tekmo bodo Slovenci igrali proti Avstriji.

Slovenija - Finska, hokej

Hokejska zveza Slovenije se je že pred tedni odločila, da bo drugoligaško SP v tej sezoni, ko bo gostiteljica Slovenija, potekalo v dvorani Tivoli v Ljubljani, ki bo predvidoma do tega tekmovanja doživela tudi prenovo.

Mednarodna hokejska zveza je v teh dneh potrdila koledar tekem SP. Na tekmovanju sodelujejo tri sosednje države in stare hokejske znanke Slovenija, Avstrija in Madžarska ter še Francija, Južna Koreja in Romunija.

Francija in Avstrija sta se v to konkurenco preselili po izpadu na letošnjem elitnem SP, Romunija pa je napredovala iz nižje skupine. Slovenija, Madžarska in Južna Koreja so na drugoligaškem SP nastopale že letos in ostale na tej ravni tekmovanja.

Slovence že za uvod SP čaka težka preizkušnja, saj bodo prvi tekmeci v ponedeljek, 27. aprila Avstrijci. Po dnevu premora bo 29. aprila tekma s Francijo, 30. aprila z Romunijo, 2. maja z Madžarsko in 3. maja z Južno Korejo. SP bosta odprli Madžarska in Južna Koreja 27. aprila ob 13. uri.

Za ogrevanje pred SP pa bodo imeli Slovenci dve tekmovanji. Naslednji teden jih čaka nastop na turnirju serije evropskega izziva v Latviji, kjer bosta nastopili še Belorusija in Francija, februarja pa doma v jeseniški dvorani Podmežakla še olimpijski kvalifikacijski turnir. V skupini G bodo igrali z Japonsko, Litvo ter najslabše rangirano reprezentanco iz predkvalifikacij iz skupin K, L ali M.

* Spored slovenskih tekem na SP:
- ponedeljek, 27. april:
20.00 Slovenija - Avstrija

- sreda, 29. april:
19.00 Francija - Slovenija

- četrtek, 30. april:
20.00 Romunija - Slovenija

- sobota, 2. maj 2020
16.30 Slovenija - Madžarska

- nedelja, 3. maj:
16.30 Koreja - Slovenija

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Slovenija gre naprej … po isti poti...Več

2

Brazilci z legendarnim darilom razveselili Gajserja...Več

3

Cagliari, ne odhaja(j) poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Coutinho vzel zalet s poskokom in očistil pajčevino...Več

2

Kosilnica Godin razjezil navijače Argentine in Juventusa...Več

3

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več