single
[6]
205545

Slovenci za konec turnirja v Tokiu odpihnili Srbe

Avtor: Klemen Verlič
8. 10. 2023, 10.31

Slovenski odbojkarji so z zmago poslovili od turnirja olimpijskih kvalifikacij v Tokiu. S 3:0 (22, 23, 21) so premagali Srbe in potrdili tretje mesto na lestvici, ki pa ni zadostovalo za neposredno vstopnico za igre v Parizu.

Slovenski odbojkarji so se z zmago poslovili od turnirja olimpijskih kvalifikacij v Tokiu. Brez izgubljenega niza so premagali Srbe in potrdili tretje mesto na lestvici, ki pa ni zadostovalo za neposredno vstopnico za igre v Parizu.

Slovenci so za konec proti velikim rivalom pokazali dobro igro, bili ves čas v vodstvu, a Srbi se do konca niso hoteli predati, tako da so morali izbranci Gheorgheja Cretuja zmage potrjevati v končnicah.

Tako Srbi kot Slovenci so pred svojo zadnjo tekmo turnirja zapravili možnosti, da se s turnirja uvrstijo na olimpijske igre, a je zdaj še bolj pomembno, da do konca naslednje lige narodov dobita čim več tekem za lestvico mednarodne zveze, ki jim lahko zagotovi pot v Pariz. Predvsem za Slovence, katerih možnosti so precej večje. Zato je selektor od začetka v igro poslal vse najboljše igralce, ki so imeli še dodaten motiv tudi zaradi prijateljskih vezi, ki jih delijo z veliki rivali.

Da pri Slovencih obstaja velika želja, je pokazal že začetek. Takoj so prišli v vodstvo in ga postopoma višali. Za prvo večjo serijo točk so poskrbeli servisi kapetana Tineta Urnauta, ki je z asom postavil izid 16:10. Tekmec se je v končnici približal na dve točki, Rok Možič in Urnaut pa preobrata nista dopustila. Pri drugi zaključni žogi jim je pomagal Marko Podraščanin, ki je zgrešil servis.

Premoč slovenskih odbojkarjev se je nadaljevala na začetku drugega niza. Alen Pajenk je s servisi poskrbel, da so se odlepili, po njegovem asu je bilo na semaforju 8:4. A Srbi se niso dali, izenačili na 14:14 in nato izničili nekajkratni zaostanek za štiri točke. Niz je odločila končnica. V njej so bili spet bolj zbrani Slovenci, po izidu 23:23 je Urnaut priboril zaključno žogo, ki jo je izkoristil Možič.

Tretji niz ni prinesel bistvenih sprememb na igrišču. Slovenci so ves čas vodili za dve, tri točke, v drugem delu pa po zaslugi servisov Jana Kozamernika ušli na 20:14 in tekmo mirno pripeljali do konca.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več