single
[15]
154219

Slovenci vodijo po prvi seriji v Planici

Avtor: Urban Kolman
26. 3. 2022, 10.55

Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek (782,3 točke) so na dobri poti do nove zmage na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. Slovenci se sicer za zmago borijo z Norvežani, za katere sta odlično nastopila svetovni prvak v poletih Marius Lindvik in Halvor Egner Granerud, ki za Slovenijo zaostajajo za 15,6 točke.

Lindvik, svetovni prvak v poletih in olimpijski prvak z velike naprave je v prvi skupini poletel do 240 metrov in popeljal svojo reprezentanco s kar 20 točkami naskoka na vrh. Petkov zmagovalec Jelar, ki je dan pred tem z 239 metri dosegel osebni rekord, je namreč poletel do 224,5 metra.

V drugi skupini je za Slovenijo nastopil Prevc, ki se je v petek z drugim mestom prvič po letu 2020 spet povzpel na zmagovalni oder svetovnega pokala. Tokrat je poletel 226 metrov in Slovenijo za sedem desetink točke popeljal na vrh pred Norveško.

Tretji v slovenski vrsti je nastopil svetovni podprvak v poletih Zajc, ki je danes – Norvežan Johan Andre Forfang (226 m) in Slovenec sta skočila z mesto nižjega zaletišča – poletel do 240,5 metra, kar je bila daljava dneva, in Slovenijo utrdil na vrhu s 17,8 točke prednosti.

V zadnji skupini je Halvor Egner Granerud v boju za zmago za Norveško poletel kar do 244 metrov, nato pa je žirija tekmovanja za mesto znižala nalet pred Laniškom. Slednji je poletel do 222,5 metra in Slovenijo obdržal na prvem mestu s 15,6 točke prednosti.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

2

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

3

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

In če bo to prvenstvo de Jongovo?...Več