single
[6]
136838

Slovenci vlogo favoritov prepuščajo Čehom

Avtor: Klemen Verlič
14. 9. 2021, 18.15

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v sredo v Ostravi igrala četrtfinale evropskega prvenstva proti domači reprezentanci Češke, ki je v ponedeljek iz boja za najvišja mesta izločila aktualno olimpijsko prvakinjo Francijo. Slovenski selektor Alberto Giuliani vlogo favorita prepušča domačinom. Obračun v Ostravar Areni se bo začel ob 19. uri.

Slovenski odbojkarji so si nastop v četrtfinalu evropskega prvenstva zagotovili po zmagi s 3:1 v osmini finala proti Hrvaški, Čehi pa so z zelo dobro predstavo presenetili Francoze.

Reprezentanci, ki sta se srečali že v okviru skupine B, ko so bili s 3:1 uspešnejši Čehi, se bosta tako med seboj pomerili še za uvrstitev v polfinale. Slovenski selektor Alberto Giuliani vlogo favoritov prepušča tekmecem.

“Češka je Francoze zagotovo presenetila, vendar pa proti olimpijskim prvakom nihče ne zmaga po naključju. Češki odbojkarji so tehnično zelo dobro podkovani, proti nam so že zmagali, za sabo pa imajo tudi navijače, ki bodo naredili vse, da svoji reprezentanci pomagajo do zmage in uvrstitve v polfinale. S tega stališča gledano lahko Čehom prepustimo vlogo favoritov, mi pa se bomo osredotočili na našo igro, skušali bomo ostati mirni in igrati na način, da nimamo ničesar za izgubiti,” je za Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) dejal italijanski strateg na slovenski klopi.

Slovenski sprejemalec Klemen Čebulj opozarja na visok češki blok in dobro obrambo. Zaveda se, da bo morala Slovenija v sredo igrati na zelo visoki ravni. “Mislim, da je bil včerajšnji rezultat po eni strani presenečenje, po drugi pa tudi ne, saj Češka igra doma, pred domačim občinstvom in to je zanje velika prednost,” je uvodoma pristavil Korošec.

“Menim, da so deloma tudi zato igrali na tako visoki ravni. S Čehi smo se v skupini že srečali in na žalost izgubili, ali pa na srečo, saj ne vem. Popraviti bomo morali določene stvari, biti pozorni na njihove zelo dobre servise in tudi na obrambo. Na prvi tekmi so se namreč na naše visoke žoge zelo dobro branili, imajo tudi zelo močan blok. Na vse to bomo morali biti pozorni,” je še za OZS dodal novi član poljske Asseco Resovie iz Rzeszowa.

Tudi slovenski kapetan Tine Urnaut meni, da bodo navijači močno orožje Čehov, a je prepričan, da s soigralci to lahko obrnejo tudi v svojo korist: “Čehe zagotovo nosi entuziazem, polni so energije in včeraj so zares leteli po igrišču. Proti njim bomo morali biti zelo agresivni od prve do zadnje točke. Morali bomo zdržati njihov pritisk in trenutke, ko bodo pred domačim občinstvom spet igrali zelo dobro. Morali bomo biti tudi potrpežljivi in izkoristiti naše priložnosti.”

Pred letošnjim evropskim prvenstvom sta se Slovenija in Češka v zadnjih letih srečali dvakrat. Na tekmi svetovne serije v Seulu leta 2017 so bili s 3:1 boljši slovenski odbojkarji, ki so se veselili tudi zmage v obračunu kvalifikacij za olimpijske igre januarja lani v Berlinu.

Zmagovalec obračuna med Češko in Slovenijo se bo v polfinalu v poljskem Gdansku pomeril bodisi proti Poljski bodisi Rusiji. Dvoboj velikanov svetovne odbojke bo na sporedu danes ob 20.30.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

2

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

3

VIDEO: Sellouki, mariborski nogometni samouk...Več

Najbolj brano ta mesec

1

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

Zakaj je berlinski derbi tako poseben?...Več