KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[15]
188048

Slovenci v Lahtiju skočili do drugega mesta, zmaga v Avstrijo

Avtor: Kenny Jan
25. 3. 2023, 18.10

Avstrija (1057,3 točke) je zmagovalka druge ekipne tekme v tej sezoni svetovnega pokala v smučarskih skokih. V finskem Lahtiju je slovenska četverica (1031,1) v postavi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek zasedla drugo mesto. Tretja je bila Poljska (1022,3).

Na drugi od treh ekipnih tekem v sezoni, zadnja bo v Planici na letalnici bratov Gorišek, je Slovenija izboljšala četrto mesto iz poljskih Zakopan. V Lahtiju je še drugo sezono zapovrstjo končala na drugem mestu, skupno pa je na tem finskem prizorišču četrtič v zgodovini stala na odru za zmagovalce na ekipnih tekmah.

Slovenija je pred sobotno tekmo nazadnje na stopničkah klasične ekipne preizkušnje stala ob koncu pretekle sezone v Planici, ko je pred domačimi navijači slavila. V tej sezoni je bila v tekmovanju parov v romunskem Rasnovu sicer druga.

Po prvi seriji so bili slovenski skakalci v nekoliko slabšem položaju po ponesrečenem nastopu Prevca. Pristal je pri 95 m, medtem ko so Kos, Zajc in Lanišek zmogli 120,5, 134 in 128 m. Zajc je imel celo najboljši izkupiček prve serije.

V drugi je Kos s 127,5 m najprej prehitel Nemčijo, zaostanek do Poljske in Avstrije pa je bil še nekoliko večji. Prevc je drugič skočil precej bolje (131 m) in Slovenijo močno približal Poljakom in Avstrijcem ter oddaljil od četrte Nemčije.

Zajc je po 125 m dolgem skoku povišal prednost pred Nemčijo in svojo reprezentanco približal drugouvrščeni Poljski na vsega 5,8 točke. Zaostanek za Avstrijo je znašal neulovljivih 35,1 točke.

Lanišek je za konec s 126,5 m zanesljivo ubranil prednost pred Norveško in Nemčijo, Kamil Stoch pa je za Poljsko skočil premalo, da bi presegel slovenski izkupiček. Stefan Kraft je nato Avstriji zagotovil še drugo zmago na ekipnih tekmah to sezono.

V pokalu narodov se je Slovenija z novimi 350 točkami približala Norveški na drugem mestu (5068:4669). Na vrhu so še naprej Avstrijci s 6162 točkami.

V nedeljo bo ob 16. uri na sporedu posamična tekma, uro in pol prej pa bodo organizatorji izvedli še kvalifikacije.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več