single
[6]
202314

Slovenci skupinski del zaključujejo proti domačinom

Avtor: Urban Kolman
5. 9. 2023, 10.47

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes zaključila nastope v predtekmovalni skupini B evropskega prvenstva v Varni. V zadnjem obračunu skupine se bo ob 19.30 merila z gostitelji Bolgari. Slovenija si je že zagotovila prvo mesto v skupini, zato tekma zanjo ne bo imela bistvenega pomena, kar pa ne pomeni, da je ne želi dobiti.

Bolj pomembna bo tekma z Bolgare, ki bi z zmago lahko prišli na končno drugo mesto, čeprav so doslej že izgubili dve tekmi, premagali so jih Španci in Hrvati.

“Vsekakor predtekmovanje želimo končati z zmago. Vsaka zmaga namreč šteje za olimpijske igre, poleg tega pa imamo z Bolgari neporavnane račune zaradi poraza v letošnji ligi narodov. Ne bi bilo lepšega, če jim vrnemo pred njihovimi navijači. Motiva nam zagotovo ne bo manjkalo, želimo dokazati, da smo za razred boljši od tekmecev v tej skupini” je dejal slovenski podajalec Gregor Ropret, ki pa se zaveda, da so Bolgari lahko nevarni.

“Oni so bili poleg nas favoriti te skupine. So kakovostni, igrajo doma. A njihovi nastopi tu so bili po sistemu toplo-hladno, očitno se niso znali spopasti s pritiskom in pričakovanji domače javnosti. Vemo pa, da imajo v svojih vrstah nekaj vrhunskih igrati in če jih bomo pustili, da se razigrajo, nam bo zelo, zelo težko,” meni slovenski organizator igre.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več