single
[6]
202314

Slovenci skupinski del zaključujejo proti domačinom

Avtor: Urban Kolman
5. 9. 2023, 10.47

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes zaključila nastope v predtekmovalni skupini B evropskega prvenstva v Varni. V zadnjem obračunu skupine se bo ob 19.30 merila z gostitelji Bolgari. Slovenija si je že zagotovila prvo mesto v skupini, zato tekma zanjo ne bo imela bistvenega pomena, kar pa ne pomeni, da je ne želi dobiti.

Bolj pomembna bo tekma z Bolgare, ki bi z zmago lahko prišli na končno drugo mesto, čeprav so doslej že izgubili dve tekmi, premagali so jih Španci in Hrvati.

“Vsekakor predtekmovanje želimo končati z zmago. Vsaka zmaga namreč šteje za olimpijske igre, poleg tega pa imamo z Bolgari neporavnane račune zaradi poraza v letošnji ligi narodov. Ne bi bilo lepšega, če jim vrnemo pred njihovimi navijači. Motiva nam zagotovo ne bo manjkalo, želimo dokazati, da smo za razred boljši od tekmecev v tej skupini” je dejal slovenski podajalec Gregor Ropret, ki pa se zaveda, da so Bolgari lahko nevarni.

“Oni so bili poleg nas favoriti te skupine. So kakovostni, igrajo doma. A njihovi nastopi tu so bili po sistemu toplo-hladno, očitno se niso znali spopasti s pritiskom in pričakovanji domače javnosti. Vemo pa, da imajo v svojih vrstah nekaj vrhunskih igrati in če jih bomo pustili, da se razigrajo, nam bo zelo, zelo težko,” meni slovenski organizator igre.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več