single
[3]
144195

Slovenci bodo branjenje evropskega naslova začeli proti Litvi

Avtor: Klemen Verlič
6. 12. 2021, 15.55

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je danes potrdila termine tekem na evropskem prvenstvu, ki bo na sporedu med 1. in 18. septembrom prihodnje leto. V Kölnu v Nemčiji se bodo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića najprej v okviru skupine B pomerili z Litvo, in sicer 1. septembra 2022 ob 17.15.

Po dnevu premora v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, slovenske košarkarje 3. septembra čaka obračun proti Madžarski (20.30), dan kasneje, torej v nedeljo, 4. septembra, pa še dvoboj proti Bosni in Hercegovini (17.45).

Sledi nov dan premora, za konec skupinskega dela pa sledita še dvoboja z gostitelji Nemci (6. september, 20.30) in Francozi (7., 17.15).

Skupinski del evropskega prvenstva bo potekal v Pragi, Tbilisiju, Kölnu in Milanu. Štiriindvajset reprezentanc je razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine. Slovenska vrsta bo 14. zapovrstjo nastopila na evropskem prvenstvu.

Skupinski del se bo končal 7. (skupini A in B) oziroma 8. septembra (skupini C in D). Štiri najboljše reprezentance iz posamezne skupine bodo napredovale v izločilne boje, ki jih bo gostil Berlin. Dvoboji osmine finala bodo na sporedu 10. in 11. septembra, četrtfinale 13. in 14. septembra, polfinala obračuna bosta v petek, 16. septembra, dvoboja za medalje pa najboljše reprezentance čakata v nedeljo, 18. septembra.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več