single
[4]
193321

Slovaki svoje delo opravili, zdaj stiskajo pesti za vodilno Švico

Avtor: Blaž Magdič
23. 5. 2023, 14.08

Na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu elitne divizije je v teku zadnji dan prve faze tekmovanja. Večino potnikov v četrtfinale že poznamo, še vedno pa je odprt boj za zadnjo vozovnico v skupini B, kjer na daljavo bijejo bitko Slovaki in Latvijci.

V skupini, kjer je Slovenija na žalost osvojila zadnje mesto in se brez zmage poslavlja od elite, so znani že trije potniki v izločilno fazo. Poleg izjemno prepričljivih Švicarjev, ki bodo osvojili prvo mesto, med osem najboljših potujejo tudi Kanadčani in Čehi.

Ta hip je na četrtem mestu Slovaška, ki je v zadnji sedmi tekmi že zgodaj popoldne premagala Norveško s 4:1. Lahko bi rekli, da so Slovaki svoj del posla v zadnjem krogu opravili in imajo na kontu 11 točk, prav toliko kot tudi peta Latvija, ki pa bo na delu šele zvečer.

Gostitelje čaka najtežji možni nasprotnik, a Švica ima ne glede na razplet torkove tekme že zagotovljeno prvo mesto v skupini. Slovaki upajo, da pri hokejistih iz dežele sira in čokolade ne bo prišlo do številnih rotacij in manjše minutaže za najbolj izpostavljene hokejiste. V kolikor Latvija zvečer izgubi po rednem delu bodo med osem uvrščeni Slovaki, že remi po 60 minutah, ne glede na končni razplet dvoboja, pa ustreza domačinom.

SP elitne divizije, Švica – Latvija, 19.15 na Šport TV 2.

 

Foto: Pasi Suokko/Apollo Photo/DeFodi Images via Guliver

Zadnje video vsebine

1

David Zec brez skrbi v derbi vodilnih: “Igramo dobro, verjamemo v našo kvaliteto in smo samozavestni” (VIDEO)...Več

2

Gajser: Proga v Argentini mi ustreza, želim nadaljevati niz zmag (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Derbi bo pokazal iz kakšnega testa smo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več