puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
00:55 V ŽIVO
Argentina - Mehika, Nogomet - Prijateljska tekma
šport TV 1 logo
01:15
Genoa - Napoli, Nogomet - Serie A
šport TV 2 logo
, -
šport TV 3 logo

Los Angeles Kings se je odrekel uslugam slovaškega napadalca Mariana Gaborika in Nicka Shoreja, ki se selita k Ottawa Senators, od koder se bosta v ekipo Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja preselila obrambni igralec Dion Phaneuf in napadalec Mate Thompson, ki se vrača po poškodbi, sta sporočili ekipi severnoameriške hokejske lige NHL.

Kopitar z golom in podajo ohranil upanje

“Vedno si razočaran, ko zapuščaš klub, v katerem si stkal nove vezi. Toda obenem sem zelo vesel, da se selim v tak klub, kot je Los Angeles Kings,” je dejal Phaneuf. Član zlate kanadske reprezentance na SP 2007 je v Ottawo prišel februarja 2016 iz Toronta, v 13. sezonah NHL pa je igral še za Calgary Flames ter je v tem času dosegel 133 golov in 345 podaj.

Šestintridesetletni Gaborik je za Slovaško igral na dveh olimpijskih igrah in je leta 2014 s kralji osvojil svoj prvi Stanlyjev pokal. Na 1019 tekmah v NHL je zbral 403 gole in 808 točk. Leta 2000 ga je kot tretjega na naboru novincev lige izbrala Minnesota Wild, igral pa je še za New York Rangers in Columbus Blue Jackets preden je marca 2014 prišel v Los Angeles.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja