pismo ikona
šport TV 1 logo
03:00
Sassuolo - Cagliari Serie A
šport TV 2 logo
03:00
Valenciennes - Lorient Ligue 2
šport TV 3 logo
03:00
PSG - Reims Ligue 1

Slobodan Kovač ni več selektor Slovenije

Avtor: Gregor Kovačič
25. 1. 2019, 14.58

Srbski odbojkarski strokovnjak Slobodan Kovač ne bo več vodil slovenske moške reprezentance. Na Odbojkarski zvezi Slovenije so se odločili za sporazumno prekinitev pogodbe, novega selektorja naj bi izbrana vrsta dobila v kratkem, so danes sporočili iz zveze.

Letošnje leto bo za slovensko moško odbojkarsko reprezentanco zelo pomembno, saj bo avgusta nastopila na kvalifikacijah za olimpijske igre, vrhunec sezone pa bo septembrsko evropsko prvenstvo v Ljubljani. Z današnjim dnem je dokončno postalo jasno, da Sloveniji na poti do novih uspehov ne bo pomagal dosedanji selektor Slobodan Kovač.

“Slobodanu Kovaču se moramo zahvaliti za vse, kar je storil za slovensko odbojko in slovensko reprezentanco. Z njim na čelu smo nadaljevali niz odličnih rezultatov iz preteklosti, slavili smo v drugi kakovostni skupini svetovne lige, prvič nastopili na svetovnem prvenstvu in se precej povzpeli na evropski, predvsem pa na svetovni lestvici. Nedvomno je na naši klopi opravil dobro delo. A napočil je čas za spremembo in odločili smo se za sporazumno prekinitev pogodbe, ki je bila sicer veljavna še za letošnje leto,” je odločitev OZS pojasnil njen predsednik Metod Ropret.

Kovač, ki je na selektorskem stolčku zamenjal Italijana Andreo Gianija, je slovensko izbrano vrsto prevzel leta 2017 in jo najprej vodil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, na katerih so Slovenci osvojili prvo mesto in se prvič v zgodovini uvrstili na odbojkarski mundial. Pod njegovim vodstvom so naši fantje slavili tudi v drugi kakovostni skupini svetovne lige in si priigrali nastop v elitni ligi narodov, a jih Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) v tekmovanje nato ni vključila. Zadnjič je Kovač na slovenski klopi sedel na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji, na katerem je Slovenija osvojila 12. mesto.

Na OZS se zdaj podajajo v lov na novega selektorja, več bo znanega v kratkem.

“Na trgu je nekaj imen, ki so za nas vsekakor zanimiva, prepričan pa sem tudi, da je kar nekaj trenerjev, ki si želijo sedeti na slovenski klopi. Kljub nekaterim drugačnim namigovanjem bi rad poudaril, da se doslej nismo pogovarjali še z nobenim od kandidatov. Najprej smo namreč želeli rešiti stvari s Kovačem, zdaj pa je nastopil čas, da poiščemo novega selektorja,” je še dodal Ropret.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več