single
[11]
116636

Slaloma iz Kitzbühela prestavljena v Flachau

Avtor: Marko Premrl
13. 1. 2021, 15.00

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sporočila, da bosta slalomski tekmi alpskih smučarjev za svetovni pokal, enega so sprva iz Wengna v Švici prestavili v Kitzbühel, vnovič prestavili in bosta konec tedna v Flachauu v Avstriji. Tam bo tudi sprva predviden slalom v Kitzbühelu.

Avstrijski organizatorji tekem v Kitzbühelu so morali zaradi zdravstvenih razlogov odpovedati tekmi konec tedna. To so storili zaradi 17 možnih primerov angleške mutacije novega koronavirusa v bližnjem Jochbergu, je še pred odločitvijo Fis povedal deželni glavar Günther Platter na novinarski konferenci.

Odločitev so sprejeli v koordinaciji z vlado, z avstrijskim kanclerjem Sebastianom Kurzem in zdravstvenim ministrom Rudolfom Anschoberjem, poroča avstrijska tiskovna agencija Apa. Obenem bodo začeli s hitrimi testiranji v celotni regiji Kitzbühla.

Če ne bo nobenih velikih odstopaj ravni pozitivnih testov od običajnih v zadnjem času, bodo tradicionalne tekme Hahnenkamm v Kitzbühlu konec naslednjega tedna izvedli po prvotnem programu, je še povedal Platter.

Tekmovanje Lauberhorn v Wengenu je bilo zaradi pandemije že prej odpovedano.

Slalomski tekmi bodo izpeljali v Flachauu, kjer so imele v torek alpske smučarke nočni slalom pod reflektorji. Smuka in superveleslalom pa bosta konec prihodnjega v Kitzbühlu, 22., 23. in 24. januarja.

Nazadnje je bil moški slalom v Flachauu pred osmimi leti 21. decembra 2011, ko je zmagal že upokojeni hrvaški as Ivica Kostelić. Pred 15 leti je Jure Košir s tretjim mestom poskrbel za moške slalomske stopničke.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več