single
[6]
126685

Šket se po osmih letih vrača v Ljubljano

Avtor: Marko Premrl
27. 5. 2021, 09.43

Dolgoletni slovenski odbojkarski reprezentant Alen Šket se po osmih letih vrača v zmajevo gnezdo. Triintridesetletni Bistričan je za ACH Volley Ljubljana nastopal že med sezonama 2008 in 2013, ko je v klubu pustil neizbrisen pečat, so sporočili iz kluba ACH Volley Ljubljana.

Šket se je po dolgih letih igranja v tujini preteklo leto vrnil v Slovenijo in zaigral za ekipo Merkur Maribor, s katero je osvojil tudi naslov državnega prvaka.

Kar 205 centimetrov visoki reprezentant, ki je nepogrešljiv član slovenske izbrane vrste že od leta 2006, je za klubsko spletno stran dejal: “Na ACH Volley me vežejo resnično lepi spomini. Vesel sem, da sem dobil priložnost, da se vrnem v klub, kjer se je pravzaprav začela moja kariera.”

Motivacije v prihajajoči sezoni mu ne bo manjkalo, saj, kot pravi sam, še ni rekel zadnje besede v odbojki in si želi za ACH Volley Ljubljana ponovno osvajati lovorike, kar je tudi njegov glavni cilj naslednje sezone. Ob tem je še dodal: “Res si želim, da bi ekipa delovala homogeno in da bomo pokazali svojo kakovost na igrišču, kajti mislim, da bo prvenstvo še kakovostnejše, kot je bilo preteklo leto.”

Šket se je ob 13 osvojenih lovorikah z ACH Volleyjem Ljubljana veselil tudi zgodovinske uvrstitve na zaključni turnir lige prvakov. Predsednik ACH Volley Ljubljana Rasto Oderlap je ob sklenitvi sodelovanja s Šketom povedal: “Z Alenom smo skupaj že preživeli res lepo ter uspešno obdobje, kjer smo se med drugim uvrstili na zaključni turnir lige prvakov. Alen je tip igralca, ki bo s svojim bogatim odbojkarskim znanjem in z izkušnjami igral zelo pomembno vlogo tako na igrišču kakor tudi v slačilnici. Prepričan sem, da se bomo skupaj z njim vrnili tja, kjer se počutimo najboljše – na vrh slovenske odbojke.”

Šket se trenutno z reprezentanco Slovenije nahaja na prizorišču lige narodov v Riminiju, kjer slovenske odbojkarje že v petek čaka zgodovinski nastop proti reprezentanci Srbije.

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več