šport TV 1 logo
12:30
Inter - Roma Serie A
šport TV 2 logo
12:00
Lazio - Udinese Serie A
šport TV 3 logo
11:00
Bordeaux - Nimes Ligue 1

Skakalke na Ljubnem po stopničke še na posamični tekmi

Avtor: Marko Premrl
23. 2. 2020, 07.48

Na Ljubnem ob Savinji bo danes ob 11.30 na sporedu še posamična preizkušnja smučarskih skakalk v svetovnem pokalu. Po sobotnem drugem mestu na ekipni tekmi Slovenke za konec domačega vikenda merijo na nove stopničke, glavni adutinji pa bosta na skakalnici pod Rajhovko Ema Klinec in Nika Križnar.

Na vrhunec sezone so se slovenske skakalke pripravile bolje kot na nekaj zadnjih preizkušenj v svetovnem pokalu. Trening na domači napravi je pred najpomembnejšima tekmama v sezoni obrodil sadove z drugimi stopničkami v tej sezoni, potem ko je za prve sredi decembra poskrbela Ema Klinec v nemškem Klingenthalu, kjer je zasedla drugo mesto.

V postavi Nika Križnar, Špela Rogelj, Katra Komar in Ema Klinec so varovanke Zorana Zupančiča na šesti ženski ekipni tekmi v svetovnem pokalu le za 3,6 točke zaostale za Avstrijo, nesporno najboljšo reprezentanco v tem tekmovalnem obdobju. Norvežanke na tretjem mestu so zaostale 45 točk.

Na posamični tekmi bodo tako oči slovenske športne javnosti kot številnih gledalcev ob skakalnici; v soboto se jih je po podatkih organizatorjev zbralo okoli 8000, uprte predvsem v Križnarjevo in Klinčevo, ki sta bili med najboljšimi v posamični razvrstitvi sobotne preizkušnje.

Križnarjeva je imela drugi najboljši izid le 1,8 točke za Avstrijko Evo Pinkelnig (268,7 točke), Klinčeva pa je imela četrti izkupiček (263,6), dobro točko za lansko zmagovalko skupnega seštevka Norvežanko Maren Lundby.

Številke torej obetajo zanimivo preizkušnjo in boj za oder za zmagovalke za uspešen konec vrhunca sezone za slovenska dekleta.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več