šport TV 1 logo
12:15
Adrian Mattern, Whitewater Kayak World of Free Sports
šport TV 2 logo
12:00
Slavia Praha - Jablonec Češka liga
šport TV 3 logo
12:00
New York Rangers - Toronto NHL

Skakalci v Wisli do 4. mesta

Avtor: Gregor Kovačič
21. 7. 2018, 21.16

Slovenski smučarski skakalci so pod vodstvom novega trenerja Gorazda Bertonclja uvodno tekmo poletne velike nagrade v Wisli končali na četrtem mestu. Zmaga je pripadla vodilnim po prvi seriji, Poljakom (1073,3 točke), ki so slavili z ogromno prednostjo, Slovenci Tilen Bartol, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc so zbrali 945,4 točke.

V konkurenci desetih ekip so si Slovenci po polovici tekme s četrtim mestom priborili finalni nastop, najboljši so bili domačini, Poljaki. Slednji so pod kapetansko taktirko najboljšega skakalca minule zime Kamila Stocha, danes pa je bil izjemno razpoložen tudi Pjotr Žyla, z zmago razveselili domače gledalce. Drugi so bili Nemci (1002 točki), ki so za Poljaki zaostali kar za 71,3 točke, tretji pa Norvežani (998,1).

Prireditelji v Wisli so skupaj z mestno občino dolgoletnemu direktorju tekmovanj pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (Fis) Walterju Hoferju podelili naziv častnega občana Wisle. Triinšestdesetletni Avstrijec je nagrado prejel za svoj doprinos poljski tekmi ter skokom na splošno. “To je zame posebna čast in nagrado sprejemam v imenu celotne družine Fisa,” je dejal Hofer.

V nedeljo prav tako ob 17.30 bo v Wisli še prva posamična tekma poletne sezone za veliko nagrado, na kateri bo nastopilo vseh sedem slovenskih skakalcev, ki so odpotovali na Poljsko. Poleg današnje četverice so bili v petkovih kvalifikacijah uspešni še Anže Lanišek, Domen Prevc in Anže Semenič.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

 

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več