pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Lecce - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Puška 50m, trojni položaj, moški Evropsko prvenstvo
šport TV 3 logo
08:00
Vardar - Porto EHF Liga prvakov

Šivic bo vodil hokejiste Jesenic

Avtor: Blaž Magdič
8. 7. 2019, 12.36

Iz hokejskega kluba Jesenice so sporočili, da bo glavni trener članske ekipe v sezoni 2019/20 Mitja Šivic. Devetintridesetletnik je od sezone 2015/2016, ko je na trenerskem stolčku med sezono zamenjal Francoisa Dusseauja, vodil francosko ekipo Lyon.

Kljub enemu izmed najmanjših proračunov v francoski ligi, je ekipo kar dvakrat popeljal do četrtfinala francoskega prvenstva, največji uspeh pa je dosegel v sezoni 2017/2018, ko je s svojimi varovanci osvojil francoski pokal. V sezoni 2018/2019 jih je vodil tudi na kontinentalnem pokalu.

Šivic je v svojih igralskih časih slovel kot odličen hokejist. Večino svoje hokejske kariere je preživel v dresu Olimpije, pred sezono 2007/2008 pa je prestopil v francoski klub Briancon. V Franciji je preživel kar 12 let.

“Po 12 letih smo se z družino odločili, da pridemo domov. Imel sem kar nekaj zanimiv ponudb iz Francije, a je prevladala naša želja po vrnitvi domov. Razmišljal sem tudi, da bi v hokeju ostal v malo drugačni vlogi, a me je Anže Pogačar s svojo zgodbo prepričal. Moram reči, da so mi bile Jesenice vedno nek magnet. Na žalost nikoli nisem dobil možnosti za igranje v rdečem dresu, a vsi vemo, kaj Jesenice pomenijo v športu,” je za spletno stran povedal Šivic.

“Kljub temu, da časi niso najbolj rožnati, mi vodenje takega kluba predstavlja zelo velik izziv. Predvsem pa mi izziv predstavlja dejstvo, da bom imel v ekipi kup mladih, talentiranih fantov, s katerimi se veselim delati. Poskušal bom predvsem individualno izboljšati te fante, saj verjamem, da če so igralci individualno boljši, potem je boljša tudi ekipa. Zelo sem vesel in ponosen, da prevzemam tak klub, kot je HDD Sij Acroni Jesenice. Z vsemi osvojenimi naslovi in zgodovino res nekaj pomenijo v slovenskem športu,” je nadaljeval.

 

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Kurtić junak SPAL-a, v 92. minuti premagal Lazio...Več

2

Gerčar: Konec, zaključujem kariero!...Več

3

Veliki up evropskega rokometa v nekaj tednih vzljubil življenje v Celju (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sarma z “doživljenjsko” pogodbo brez povišice...Več

2

Španci poročajo: Slačilnica Barce je tempirana bomba...Več

3

Špela Motaln: Najlepše je videti slovenske navijače, himno… (video)...Več