šport TV 1 logo
17:15
VN Azije, prva dirka MXGP
šport TV 2 logo
16:05
Kamerun - Gvineja Bissau Afriški pokal narodov
šport TV 3 logo
16:45 DANES
ZDA - Južna Afrika Svetovno prvenstvo

Šivic bo vodil hokejiste Jesenic

Avtor: Blaž Magdič
8. 7. 2019, 12.36

Iz hokejskega kluba Jesenice so sporočili, da bo glavni trener članske ekipe v sezoni 2019/20 Mitja Šivic. Devetintridesetletnik je od sezone 2015/2016, ko je na trenerskem stolčku med sezono zamenjal Francoisa Dusseauja, vodil francosko ekipo Lyon.

Kljub enemu izmed najmanjših proračunov v francoski ligi, je ekipo kar dvakrat popeljal do četrtfinala francoskega prvenstva, največji uspeh pa je dosegel v sezoni 2017/2018, ko je s svojimi varovanci osvojil francoski pokal. V sezoni 2018/2019 jih je vodil tudi na kontinentalnem pokalu.

Šivic je v svojih igralskih časih slovel kot odličen hokejist. Večino svoje hokejske kariere je preživel v dresu Olimpije, pred sezono 2007/2008 pa je prestopil v francoski klub Briancon. V Franciji je preživel kar 12 let.

“Po 12 letih smo se z družino odločili, da pridemo domov. Imel sem kar nekaj zanimiv ponudb iz Francije, a je prevladala naša želja po vrnitvi domov. Razmišljal sem tudi, da bi v hokeju ostal v malo drugačni vlogi, a me je Anže Pogačar s svojo zgodbo prepričal. Moram reči, da so mi bile Jesenice vedno nek magnet. Na žalost nikoli nisem dobil možnosti za igranje v rdečem dresu, a vsi vemo, kaj Jesenice pomenijo v športu,” je za spletno stran povedal Šivic.

“Kljub temu, da časi niso najbolj rožnati, mi vodenje takega kluba predstavlja zelo velik izziv. Predvsem pa mi izziv predstavlja dejstvo, da bom imel v ekipi kup mladih, talentiranih fantov, s katerimi se veselim delati. Poskušal bom predvsem individualno izboljšati te fante, saj verjamem, da če so igralci individualno boljši, potem je boljša tudi ekipa. Zelo sem vesel in ponosen, da prevzemam tak klub, kot je HDD Sij Acroni Jesenice. Z vsemi osvojenimi naslovi in zgodovino res nekaj pomenijo v slovenskem športu,” je nadaljeval.

 

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

Afriški pokal narodov: Alžirci znova prvaki po 29 letih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več