single
[3194]
208568

Šimundža optimističen pred štajerskim derbijem: “Ne oziramo se na to, kaj prinaša zmaga, gremo po tri točke”

Avtor: Klemen Verlič
11. 11. 2023, 15.58

Šestnajsti krog Prve lige Telemach bo ta konec tedna ponudil z novim razburljivim obračunom. Na štajerskem derbiju bo Maribor gostil Celje. Dvoboj pa si boste lahko ogledali na našem prvem programu.

“Naslednja tekma proti vodilni ekipi na lestvici ne spreminja naših ambicij ali predvidenih zamisli. Igramo doma, pred svojimi navijači. To pove dovolj o naših namenih. Pričakujem trdo, zahtevno tekmo, v kateri bomo skušali tekmecem vsiliti naš način igre in onemogočiti njihove prednosti. Želimo z našo igro doseči, kar gostom ne ustreza,” v pričakovanju štajerskega derbija poudarja trener gostiteljev Ante Šimundža.

Z morebitno zmago bi se Maribor še približal vrhu lestvice, Celjanom pa zadal drugi zaporedni poraz proti neposrednemu tekmecu v boju za naslov prvaka. “Zaradi slabega vremena smo vmes iskali nadomestne rešitve glede igrišč, a smo med treningi opravili precej dobrih zadev. Fantje niso pod pritiskom, so pa osredotočeni in z ogromno adrenalina. Če se vrnemo nazaj, k usmeritvam, ki smo si jih zastavili do decembra, ta tekma ne spreminja ciljev in poti, po kateri želimo iti. V vsako tekmo, odkar sem tukaj, gremo z namenom, da osvojimo tri točke. Pri tem se vedno kaj vpraša tudi nasprotnika. Tokrat prihaja v Ljudski vrt ekipa, ki je na prvem mestu. Toda ne gledam, kaj bi nam v tem pogledu prinesla zmaga, ampak razmišljam le o tem, kako bomo delovali na igrišču,” je še dodal Šimundža.

Nedeljski dvoboj ima tudi obrobno zgodbo. Na celjski klopi bo trener, ki je še prvega oktobra vodil Maribor, a se Šimundža na to ne ozira. “To zame ni pomembno. Za nas je pomembno, da se ustrezno pripravimo na dvoboj in naredimo vse, kar je v naši moči, da bomo uspešni. Kdor je tukaj v prednosti zaradi prejšnjih zadev, je vprašanje za vsakogar posebej. Pri tem gre za zgodbe izven igrišča, mi pa želimo tekmovati na igrišču. Nasploh se vsi zelo dobro poznamo med seboj. Tudi sam nekatere posameznike v celjskem moštvu poznam do podrobnosti, morda celo boljše kot sami sebe. Toda to ne odloča, igrišče je tisto, ki bo odločalo o razpletu. Ni dvoma, da ima Celje posamično kakovost, z igralci, ki lahko odločijo tekmo. Dejstvo je, da so po spremembi na klopi nekoliko spremenili postavitev, toda ohranili so določene zadeve, predvsem pa imajo posamično kakovost. Zato moramo biti v igri ena na ena zelo blizu in zelo agresivni. Naš namen pa je, da iščemo svojo pot do uspeha, da skozi kolektiv pridemo do želenih zadev in da ekipa vrže posameznika na površje,” je zaključil strateg vijoličastih.

Maribor – Celje s studijskim programom v nedeljo ob 14.15 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com
Vir: NK Maribor

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več