single
[2,3194]
230184

Šimundža ob zaključku priprav: “Na določenih položajih smo pridobili igralce”

Avtor: Urban Kolman
5. 7. 2024, 14.26

Maribor je po prijateljskih tekmah z Rapid Bukarešo in CSKA 1948 Sofio končal s tekmovalnim delom priprav. Vijolične pred prvo evropsko preizkušnjo čakajo če še treningi. Prvi uradno nasprotnik nove sezone bo bolgarski Plovdiv, medtem ko bodo Štajerci prvenstvo odprli z domačim obračunom proti Domžalam.

Trener Ante Šimundža je po zadnjih dveh pripravljalnih tekmah dejal: “Namen je bil kot v zimskih priprav porazdeliti čim več minut med čim večjim številom igralcev, k sreči je zadnjih 180 minut minilo brez poškodb. Prva tekma je bila kar zahtevna za nas, saj smo igrali proti odlični ekipi Rapida iz Bukarešte, naša mlajša enajsterica je videla, kaj pomeni čvrstina v dvobojih in podajah, a tudi tekmovalnost ter ambicioznost. Čeprav smo imeli tudi nekaj priložnosti, so vmes fantje trpeli, vendar verjamem, da bodo s pridobljenimi spoznanji naredili korak naprej v razmišljanju. V drugo tekmo smo šli z izkušenejšo ekipo. Vemo, kako želimo igrati in smo kljub zahtevnemu vremenu proti moštvu CSKA 1948 Sofia videli precej dobrih zadev. Prevladovali smo na igrišču, vmes tekmecem podarili gol, a dosegli dva in tudi skupna ocena zadnjega dne je pozitivna.”

Obračun proti Sofii ni bil pomemben le z vidika fizične priprave temveč tudi, da se igralci navadijo na bolgarskega nasprotnika: “Imeli smo nekaj sreče, ko smo po žrebu še izbirali nasprotnike, a smo potem zavestno načrtovali, da bi igrali proti bolgarskemu moštvu. Z namenom, da občutimo na igrišču njihove značilnosti in v vsakem primeru je šlo tudi v tem pogledu za dobrodošlo izkušnjo.”

“Vrhovec ima težave s kolkom, v njegovem primeru bo proces okrevanja nekoliko daljši in bomo vrnitev na igrišče usklajevali z zdravniško službo. Pri Soudaniju in Janu Repasu pa smo se odločili za preventivno mirovanje. Seveda jima bo manjkalo teh 90 minut, velja pa izpostaviti, da so se fantje, ki so dobili priložnost, dobro odzvali in smo dobili še kakšnega igralca več na določenem igralnem položaju,” je o težavah dodal Šimundža.

Zaključil je: “Najprej bomo opravili regeneracijo, potem pa se od nedelje posvetili zaključnemu delu priprav na začetek sezone. Ob doslej zbranih smo pridobili še dodatne informacije o nasprotniku, tako da bomo odslej razmišljali samo o dvoboju z Botevom.”

Prva liga Teelamch se vrača 20. julija. Na Šport TV boste lahko spremljali prekmurski derbi med Muro in Nafto!

Vir: NK Maribor
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več